Το… ξημέρωμα του αρχηγού των Καραμανλικών, η επιστροφή του Θωμά και οι περιπέτειες του Μπουτάρη ///


 

-Χαίρετε! Σας διαβάζω απόσπασμα από το δελτίο Τύπου του προέδρου (μας) του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Νίκου Νικολόπουλου, ο οποίος χτες την ώρα που εσείς όλοι κοιμόσασταν, αυτός έδινε τη μάχη για τη Δημοκρατία μαζί με άλλους συναγωνιστές Καραμανλικούς: «Από τα χαράματα χτες ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος, Νίκος Νικολόπουλος, βρέθηκε στο πλευρό του πολιτικά διωκόμενου Αρχηγού του κινήματος Ελευθέρων Ανθρώπων, Γιώργου Τράγκα» κ.λπ. κ.λπ.

-Σ.σ.: Το Δελτίο Τύπου επισυνάπτεται στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδος(!) «Υπέρβαση News» υπό τον τίτλο «Μοναδική Αντιπολίτευση από τα αριστερά στη Ν.Δ. οι Καραμανλικοί!!!». Τίτλος που συνοδεύεται από φωτογραφίες του Εθνάρχου Κωνσταντίνου Καραμανλή και των γνήσιων εκφραστών του, Ευάγγελου Αντώναρου, Χρήστου Ζώη, Νίκου Νικολόπουλου (του προέδρου μας), Αρη Σπηλιωτόπουλου, Σάββα Τσιτουρίδη, Κρινιώ Κανελλοπούλου και του αρχιπροέδρου Γιώργη Τράγκα. Ελέησον ημάς…

 

-Θυμάστε τη Εuromedica; Λοιπόν, ακούω ότι έχει αρχίσει να επιστρέφει στην αγορά, οι κλινικές άρχισαν να δουλεύουν, κάποιες νέες συνεργασίες ξεκινούν και γενικότερα ο όμιλος σιγά σιγά δείχνει να επιστρέφει στην κανονικότητα καθώς το Farallon κάνει καλή δουλειά. Κατά τα άλλα οι αμερικανοί επενδυτές τελούν ακόμη εν αναμονή (από τον περασμένο Οκτώβριο) της δικαστικής απόφασης που θα επικυρώσει τη συμφωνία εξυγίανσης.

-Στο μεταξύ επανέρχεται στην πιάτσα με άλλες δουλειές και το παλιό αφεντικό της Euromedica, ο Θωμάς Λιακουνάκος που κυκλοφορεί στην Αθήνα συνοδεία σωματοφυλάκων με μια Porsche 911. Για τον ίδιο μάλλον θα είναι δύσκολο, γιατί η 911 είναι… μοντέλο δεκαετίας. Τις καλές εποχές και την 911 και την Cayenne τις άλλαζε κάθε τρία χρόνια, όταν το μοντέλο έκανε face lift. Δηλαδή, αντί για λάστιχα άλλαζε τα αυτοκίνητα, όπως ψιθύριζαν τότε στην Euromedica.

-Μια Γενική Συνέλευση με ειδικά χαρακτηριστικά: Και διαδικτυακά και δια εκπροσώπων και με φυσική παρουσία (για να μην μπορεί κανείς να πει ότι δεν ήταν εφικτή η συμμετοχή του) πραγματοποιείται σήμερα σε κτίριο του Ελ. Βενιζέλος (για να είμαστε και καθισμένοι αραιά-αραιά) η γενική συνέλευση της ΜΙG που θα εγκρίνει την πώληση της Vivartia (και ουσιαστικά τους τίτλους τέλους για τον όμιλο). Είναι τέτοια η οργάνωση που θα διεξάγεται και δωρεάν rapid test (τώρα αν είναι προσφορά του Υγεία θα σας γελάσω) σε όσους επιλέξουν τη φυσική παρουσία για να ασκήσουν τα δικαιώματά τους.

-Τελειώνει ο χρόνος στην κλεψύδρα του Γιάννη Καματάκη. Η MLS έχει επισήμως ανακοινώσει πως μέχρι το τέλος του μήνα θα προχωρήσει στη δημοσιοποίηση των οικονομικών καταστάσεων για την χρήση που έληξε στις 31.12.2019. Ήδη πολλοί στην αγορά προβλέπουν πως αυτό δεν θα συμβεί, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι οι ορκωτοί ελεγκτές της εταιρείας αναζητούν -χωρίς επιτυχία- διέξοδο διαφυγής. Πάντως, η εταιρεία, έχοντας σταματήσει εδώ και καιρό να πληρώνει τα κουπόνια των ομολόγων, εξετάζει να πραγματοποιήσει διαδικτυακά τις γενικές συνελεύσεις με τους ομολογιούχους για να βρεθεί κάποια λύση.

-Οι περιπέτειες του Κώστα Μπουτάρη (αδελφού του πρώην δημάρχου) με τις τράπεζες είναι γνωστές. Αφορούν δάνεια ύψους 25 εκατ. ευρώ και βαστούν εδώ και αρκετά χρόνια. Μετά από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις είχε συμφωνηθεί ένα σχέδιο εξυγίανσης που περιλάμβανε μεταξύ άλλων και πωλητήρια περιουσιακών στοιχειών του ίδιου και της εταιρίας «Ι. Μπουτάρης Οινοποιητική». Οι όροι που είχαν μπει, όμως, δεν τηρήθηκαν και ακολούθησε η καταγγελία των δανείων, που έφερε κατασχέσεις και πλειστηριασμούς.Έτσι ξεκίνησε μια μάχη χαρακωμάτων του οινοποιού με τις τράπεζες που καλά κρατεί καθώς δε μιλάμε για κάποια «σφυριά», αλλά για κανονικό «σφυροκόπημα».

-Από την άλλη, ο επικεφαλής της ιστορικής οινοποιίας επιδόθηκε σε μια νομική αντεπίθεση με όσα μέσα είχε τη δυνατότητα να ασκήσει. Καθ’ όλη αυτή την περιπετειώδη διαδρομή, στην πλατφόρμα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών έχουν φιγουράρει κατά καιρούς τα περισσότερα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας και του ίδιου, -από το εμβληματικό οινοποιείο στη Σαντορίνη, το συγκρότημα της Νεμέας και τους αμπελώνες και το οινοποιείο στη Γουμένισσα του Kιλκίς, μέχρι το πολυτελές εξοχικό που διατηρεί στην Ύδρα-, αλλά είτε λόγω απουσίας ενδιαφερομένων, είτε λόγω νομικών μπλόκων δεν είναι σαφές τι έχει «φύγει» και τι όχι.

-Μετά ήρθε η πανδημία και το «πάγωμα» των πλειστηριασμών. Μέχρι πριν λίγες μέρες πάντως στο «στόχαστρο» ήταν δύο ακόμη assets της Μπουτάρης. Τώρα πλέον έχει μείνει το οινοποιείο στα Σπάτα που είναι προγραμματισμένο να βγει, -με επισπεύδουσα την doValue-, στις 10 Μαρτίου, με 11 ταυτόχρονα «σφυριά» για τις εγκαταστάσεις και τα γεωτεμάχια. Όπως καταλαβαίνετε, βέβαια δεν θα «χτυπήσουν» στις 10 Μαρτίου και θα πάνε για αργότερα. Μιλάμε για «σήριαλ» που έχει πολλά ακόμη επεισόδια…

-Η ιστορία είναι παλιά (ξεκινά από τη διοίκηση Παλαιολόγου) αλλά χαρακτηριστική και ακόμη… ενεργή: Η Εθνική Ασφαλιστική στα περιουσιακά της στοιχεία κ.λπ. έχει και την ιδιοκτησία ενός οικόπεδου στο Ελληνικό, στην περιοχή πίσω από το σούπερ μάρκετ Α-Β. Στο οικόπεδο της Εθνικής Ασφαλιστικής, ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων έκτισε ένα σχολείο. Τι αξία έχει σήμερα το οικόπεδο;

-Η πληροφορία δίνει μια ένδειξη του μεγέθους του CVC: Ολοκληρώθηκε η πρώτη για φέτος τιτλοποίηση εγγυημένων οφειλών (Collateralized Loan Obligation -CLO) της CVC Credit με κεφάλαια συνολικού ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων. Με το πρώτο CLO που τιμολόγησε η CVC φέτος, αυξάνει τα υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία CLO στις ΗΠΑ σε περίπου 10,5 δισ. δολάρια. Το 2020 η CVC είχε «σηκώσει» 2 δισ. δολάρια με πέντε τιτλοποιήσεις CLO.

Αποποίηση Ευθύνης : Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.

Δημοφιλή