Τη μεγαλύτερη πτώση εδώ και δύο εβδομάδες σημείωσαν οι ασιατικές μετοχές εν μέσω ανησυχίας ότι η Κίνα δε θα καταφέρει να επιτύχει τους στόχους ανάπτυξης και μετά τη δημοσιοποίηση των θετικών στοιχείων για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ που ενδεχομένως να σηματοδοτήσει την επιβράδυνση του προγράμματος τόνωσης της οικονομίας από την Federal Reserve. 

Η BHP Billiton Ltd., η μεγαλύτερη εξορυκτική του κόσμου, κατέγραψε απώλειες 1,8% στο Σίνδεϋ καθώς οι τιμές των μετάλλων υποχώρησαν. Η μετοχή της Asiana Airlines Inc. βυθίστηκε 5,5% στη Σεούλ έπειτα από το δυστύχημα στο αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο. Η Zijin Mining Group Co. είχε απώλειες 7,6% στο Χόνγκ Κόνγκ μετά την ανακοίνωση της ότι τα κέρδη της αναμένεται να σημειώσουν πτώση 55%.

Ο δείκτης MSCI Asia Pacific έχασε 1,2% στις 129,71 μονάδες στο Χόνγκ Κόνγκ, με πάνω από τρεις εταιρίες να υποχωρούν για κάθε μια που σημείωνε άνοδο. Και οι 10 βιομηχανικοί όμιλοι του δείκτη κατέγραψαν απώλειες. Η πιστωτική ασφυξία στην χρηματαγορά της Κίνας ενδέχεται να μειώσει ανάπτυξη κατά 750 δισ. γουάν, ποσό ίσο με την οικονομία του Βιετνάμ. 

Στο Χόνγκ Κόνγκ ο δείκτης Hang Seng σημείωσε πτώση 1,9% με όγκο συναλλαγών μικρότερο κατά 10% από τον μέσο όρο 30 ημερών. Ο δείκτης Shanghai Composite κινήθηκε πτωτικά 1,6%. 
Ο ιαπωνικός Topix σημείωσε πτώση 0,5% ενώ ο Nikkei έκλεισε με πτώση 1,4% στις 14.109,34 μονάδες. Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 κατέγραψε απώλειες 0,4% και ο νοτιοκορεατικός Kospi υποχώρησε 0,9%. Στη Σιγκαπούρη ο δείκτης Strait’s Times έχασε 0,5% και στην Ταϊβάν ο Taiex σημείωσε πτώση 1,3%. Στη Ν. Ζηλανδία ο δείκτης NZX 50 κινήθηκε ανοδικά 0,1%.

Στις ΗΠΑ τα στοιχεία έδειξαν ότι η αμερικανική οικονομία δημιούργησε τον Ιούνιο 195.000 θέσεις εργασίας, έναντι προβλέψεων για 165.000. Το ποσοστό της ανεργίας παρέμεινε σταθερό, στο 7,6%.