Με θετικό πρόσημο κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές αγορές σήμερα Τρίτη εν αναμονή της διήμερης συνεδρίασης της Fed, απ’ όπου θα προκύψει και ο καθορισμός της νομισματικής της πολιτικής από εδώ και στο εξής.
Την ίδια ώρα, οι επενδυτές αναμένουν τα αποτελέσματα που θα προκύψουν από τις συνεδριάσεις της ΕΚΤ και της τράπεζας της Αγγλίας την ερχόμενη Πέμπτη 1η Αυγούστου.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε με άνοδο  0,24% στις 6.576 μονάδες. Στο Παρίσι ο CAC 40 σημείωσε άνοδο 0,61% στις 3.993 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο DAX σημείωσε άνοδο 0,30% στις 8.284.

Στο Μιλάνο ο FTSE MIB σημείωσε κέρδη 1,75% στις 16.560 μονάδες και στη Μαδρίτη ο IBEX 35 σημείωσε άνοδο 1,03% στις 8.462 μονάδες.

Ο Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,31% στις 300 μονάδες.

“Ένα μήνυμα από τα κέρδη αυτής της σεζόν είναι ότι η Ευρώπη δεν είναι ποια μία πηγή απογοήτευσης” ανέφερε ο Graham Bishop της Exane BNP Paribas.

 

Στην Ισπανία, η οικονομία σημειώνει συρρίκνωση για όγδοο συνεχές τρίμηνο, με την ύφεση ωστόσο να πέφτει στο 0,1% το β’ τρίμηνο του έτους από 0,5% το προηγούμενο τρίμηνο. Στην Ιταλία ξημέρωσε μια κρίσιμη ημέρα για τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι και την κυβέρνηση συνεργασίας, καθώς αναμένεται η ετυμηγορία του δικαστηρίου που θα κρίνει τις σε βάρος του κατηγορίες για φορολογική απάτη.

Οι τράπεζες ανακοίνωσαν αποτελέσματα, με τη βρετανική  Barclays να σημειώνει πτώση 17% στα κέρδη πρώτου εξαμήνου και τη μετοχή της να σημειώνει πτώση 6,6%. Η τράπεζα ανακοίνωσε ότι επιδιώκει τη συγκέντρωση 5,8 δισ. στερλινών από προσφορά δικαιωμάτων. Την ίδια ώρα, η γερμανική Deutsche Bank ανακοίνωσε απροσδόκητη πτώση στα έσοδα το β’ τρίμηνο, ενώ η ελβετική UBS είχε αύξηση κερδών το β’ τρίμηνο.

Αποτελέσματα ανακοίνωσαν σήμερα και εταιρείες, από την Electricite de France έως την  Alcatel-Lucent και την BP.

H EDF είχε κέρδη 7,39% ευρώ μετά την ανακοίνωση για άυξηση των κερδών της κατά 3,5% το α’ εξάμηνο του έτους, λόγω του ψύχους που επικράτησε στην κεντρική Ευρώπη. Τα κέρδη EBITDA ανήλθαν σε  9,7 δισ. ευρώ ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για 9,24 δισ.  

Η μετοχή της Alcatel-Lucent έκανε ράλι 8,18% μετά την ανακοίνωση των πωλήσεων β’ τριμήνου που υπερέβησαν τις προβλέψεις.

Η BP υποχώρησε κατά 3,41% καθώς ανακοίνωσε πτώση κερδών για το β΄τρίμηνο στα 2,7 δισ. δολάρια έναντι 3,6 δισ. μια χρονιά πριν. Η εκτίμηση των αναλυτών  έκανε λόγο για κέρδη 3,4 δισ. δολαρίων.