Πτωτικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές καθώς οι απώλειες σε Ιαπωνία και Ινδία επισκίασαν το ράλι των κινεζικών μετοχών. Το δολάριο κράτησε τα κέρδη του έναντι των άλλων νομισμάτων λίγο πριν τη συνεδρίαση της Federal Reserve. Το νοτιοκορεατικό γουόν υποχώρησε και τα μέταλλα ενισχύθηκαν.

Ο δείκτης MSCI Asia Pacific έχασε 0,4% στο Τόκιο, περιορίζοντας το μηνιαίο προβάδισμα του από τον Απρίλιο, στο 2,1%. Ο δείκτης S&P BSE Sensex, στην Ινδία, σημείωσε πτώση 1% και ο ιαπωνικός Topix κατέγραψε απώλειες 0,6% ενώ ο Shanghai Composite άνοδο 0,6%.  Ο Nikkei έκλεισε με πτώση 1,45% στις 13.668,32 μονάδες. Τα futures στον Standard & Poor’s 500 σημείωσαν μικρές μεταβολές. Ο χρυσός ενισχύθηκε 0,4%.

Η Fed έχει δηλώσει ότι θα περιορίσει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων εφόσον η οικονομία των ΗΠΑ σημειώνει πρόοδο αντίστοιχη με αυτή των προβλέψεων, αν και ο επικεφαλής της, Ben Bernanke, έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ενδεχομένως να ανακοινώσει την επιβράδυνση του ΑΕΠ κατά το τελευταίο τρίμηνο, ενώ τα στοιχεία για την εργασία θα ανακοινωθούν αυτή την εβδομάδα. Ο Κινέζος πρόεδρος, Xi Jinping, δεσμεύτηκε να σταθεροποιήσει την ανάπτυξη μέσω των μεταρρυθμίσεων, όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Xinhua News.

Ο νοτιοκορεατικός Kospi σημείωσε πτώση 0,1% ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 σκαρφάλωσε 0,9% για ένατη μέρα στη σειρά. Οι ινδικές μετοχές σημείωσαν πτώση για έκτη μέρα με οδηγό τις τράπεζες και τις καταναλωτικές μετοχές.
Ο Shanghai Composite σημείωσε άνοδο καθώς οι κατασκευαστές, οι τσιμεντοβιομηχανίες και οι κατασκευάστριες συσκευών κατέγραψαν ράλι. Η κινεζική Vanke Co. και η Poly Real Estate Group Co. κατέγραψαν κέρδη τουλάχιστον 5%.