Πτώση καταγράφουν τα ασιατικά χρηματιστήρια, με τον περιφερειακό δείκτη να οδεύει προς χαμηλό τριών εβδομάδων εν μέσω ανησυχίας ότι η οικονομία της Κίνας παραπαίει. Ο χρυσός ενισχύθηκε και ο χαλκός άγγιξε χαμηλό τεσσάρων ετών.

Ο MSCI Asia Pacific σημείωσε απώλειες 1,5% στο Τόκιο οδεύοντας προς το χαμηλότερο κλείσιμο του από τις 20 Φεβρουαρίου καθώς ο δείκτης των κινεζικών μετοχών στο Χονγκ Κονγκ, υποχώρησε κατά 1,9%.
Οι περισσότεροι δείκτες μετοχών στην Ασία υποχώρησαν αφού η αναστολή διαπραγμάτευσης των ομολόγων εισηγμένης εταιρείας στη Σαγκάη, επανέφερε στο προσκήνιο τους κινδύνους στις χρηματοοικονομικές αγορές της Κίνας, λιγότερο από μία εβδομάδα μετά την πρώτη χρεοκοπία εταιρίας στη χώρα. Την ίδια στιγμή, τα απογοητευτικά στοιχεία για την δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου έχουν πυροδοτήσει μια μεγάλη υποχώρηση των μετάλλων αυτή την εβδομάδα. Οι ρωσικές μετοχές υποχώρησαν μετά τη προειδοποίηση της Γερμανίας να αλλάξει πορεία για την Κριμαία, διαφορετικά θα της επιβληθούν περισσότερες κυρώσεις.

Ο Shanghai Composite διαπραγματεύεται κάτω από το χαμηλότερο κλείσιμο της χρονιάς. Ο Hang Seng σημείωσε πτώση1,6% και ο Hang Seng China Enterprises οδεύει προς το χαμηλότερο κλείσιμο του από τον Ιούλιο.
Ο δείκτης των κινεζικών εισηγμένων έχει υποχωρήσει κατά 19% από τις 2 Δεκεμβρίου μπαίνοντας, όπως υποστηρίζουν αρκετοί αναλυτές, σε έδαφος bear market.

Οι μετοχές και τα ομόλογα της Baoding Tianwei Baobian Electric ανεστάλησαν από τη διαπραγμάτευση εχθές, μετά την ανακοίνωση της εταιρίας ηλεκτρολογικού εξοπλισμού απωλειών για δεύτερη συνεχή χρονιά.   
Η Jiangxi Copper, η μεγαλύτερη εξορυκτική μετάλλων της Κίνας, σημείωσε πτώση 2,6% και οδεύει προς τις μεγαλύτερες ημερήσιες απώλειες από το 2008. Η China Petroleum & Chemical Corp., ή αλλιώς Sinopec, βυθίστηκε 3,9% καθώς το μεγαλύτερο διυλιστήριο της Ασίας αναζητά μια έκπτωση στο αργό εν μέσω αυξανόμενου κόστους που σχετίζεται  με τις προσπάθειες της χώρας να περιορίσει την μόλυνση του περιβάλλοντος.  

Και οι 33 βιομηχανικοί όμιλοι του Topix υποχώρησαν τουλάχιστον 1,5%. Ο Nikkei κατλεγραψε απώλειες 2,6%. Ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία σημείωσε πτώση 0,6% ενώ ο νοτιοκορεατικός   Kospi υποχώρησε 1,6%.
Στη Ρωσία ο Micex κατέγραψε βουριά 1,8% στις 1.284,83 μονάδες και οδεύει πρπς το χαμηλότερο κλείσιμο του από τον Ιούνιο. Το ρούβλι σημείωσε μικρές μεταβολές στα 36,5 ανά δολάριο και 50,5230 ανά ευρώ.