Τιμή στόχο 7 ευρώ (82% πάνω από την τρέχουσα τιμή) και σύσταση “Buy” δίνει η Axia Ventures Group στη μετοχή της ΓΕΚ Τέρνα, την οποία, όπως αναφέρει, θεωρεί ως μια από τις πιο ελκυστικές προτάσεις της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς, κυρίως λόγω των πρόσφατων κινήσεων στον κλάδο των κατασκευών, αλλά και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που οδήγησαν σε ισχυρές εισροές  ρευστού. Για την  Τέρνα Ενεργειακή η Axia δίνει επίσης σύσταση “αγοράς” και τιμή στόχο τα 6 ευρώ, άνοδο 31% από τα τρέχοντα επίπεδα της μετοχής.

Όπως αναφέρει, βασικός καταλύτης για την ΓΕΚ Τέρνα είναι η επανεκκίνηση της κατασκευής των αυτοκινητοδρόμων στην Ελλάδα, αναφέρει η χρηματιστηριακή, καθώς δίνει προοπτικές αυξημένων κερδών για τον Όμιλο την επόμενη τετραετία. Με εκτιμώμενα περιθώρια EBITDA μεταξύ 8% και 11%.

Παράλληλα, η προσθήκη 412MW αιολικής δυναμικότητας αναμένεται να δώσουν ώθηση στα έσοδα κατά 15,2% την περίοδο 2013-2017 με το περιθώριο EBITDA να αυξάνεται σταδιακά από το 14,4% το 2013 στο 18,9% το 2017.
Την ίδια ώρα, η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι η μεσοπρόθεσμη ανάπτυξη αναμένεται να ενισχυθεί από έργα υποδομής στην Ελλάδα, όπως  εξόρυξη μαγνησίτη (λευκόλιθου), διαχείριση απορριμμάτων και ενεργειακά λύματα.

Εκτόξευση στα καθαρά έσοδα έως το 2017 για την Τέρνα Ενεργειακή

Για την  Τέρνα Ενεργειακή η Axia  δίνει επίσης σύσταση αγοράς και τιμή στόχο τα 6 ευρώ, άνοδο 31% από τα τρέχοντα επίπεδα της μετοχής.

Όπως αναφέρει σε σχετική έκθεση, η επιστροφή της ελληνικής οικονομίας στην ανάπτυξη  δημιουργεί τις συνθήκες για βελτίωση του οικονομικού περιβάλλοντος που θα ευνοήσει την Τέρνα Ενεργειακή, ενώ, παράλληλα, αναμένονται και αλλαγές στο ρυθμιστικό πλαίσιο. Αναμένεται επίσης να ευνοηθεί από την ανάγκη για μεγαλύτερη ηλεκτροπαραγωγή λόγω της αυξανόμενης ζήτησης.

Η χρηματιστηριακή αναμένει ότι η εταιρεία θα μπορέσει να παραδώσει αιολικά πάρκα ισχύος 412MW την επόμενη τριετία, κάτι που αναμένεται να οδηγήσει σε καθαρά έσοδα 49 εκατ. ευρώ το 2017 ή κατά 250% πάνω από τα αντίστοιχα του 2013.