Τιμή στόχο στα 12,4 ευρώ από 10 ευρώ προηγουμένως δίνει για τη μετοχή του ΟΠΑΠ η NBG Securities σε σημερινή έκθεσή της, διατηρώντας σύσταση “ουδέτερη”.

Η χρηματιστηριακή αυξάνει τις προβλέψεις για τα τα κέρδη ανα μετοχή κατά ένα μέσο όρο της τάξης του 15% για το 2014-2015 ενώ αναμένει χαμηλότερο μέσο σταθμικό κόστος κεφαλαίου (WACC) από το 11% στο 10% και μειώνει το premium ρίσκου χώρας στο 6% από 7% καθώς η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς έχει υποχωρήσει κάτω του 7%.

Ο ΟΠΑΠ έχει καλά θεμελιώδη, αλλά με το EV/EBITDA μεγαλύτερο του 11x για το 2015, οι αναλυτές θεωρούν ότι η αποτίμηση της μετοχής δεν είναι ελκυστική. Ωστόσο, όπως αναφέρουν, βλέπουν ευκαιρίες από την ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού και το λανσάρισμα νέων προϊόντων, αλλά και  κινδύνους λόγω των καθυστερήσεων στην εκτέλεση ορισμένων projects, που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η NBG αναμένει η απόδοση του ομίλου να είναι δυνατή το 2014, λόγω των βελτιωμένων οικονομικών συνθηκών στην Ελλάδα αλλά και του Παγκοσμίου κυπέλλου το καλοκαίρι.

Ο ΟΠΑΠ ανακοινώνει τα αποτελέσματα για το σύνολο του 2013 στις 31 Μαρτίου, μετά το κλείσιμο της αγοράς.

Οι  αναλυτές αναμένουν πωλήσεις 1,036 δισ. ευρώ αυξημένες κατά 1% σε σχέση με πέρυσι, και καθαρά κέρδη 38 εκατ. ευρώ, μειωμένα 71% λόγω αναβαλλόμενης φορολογίας.