Πτώση καταγράφουν οι ασιατικές μετοχές σήμερα, με τον δείκτη των κινεζικών μετοχών στο Χονγκ Κονγκ να εισέρχονται σε έδαφος bear market, έπειτα από τις ενδείξεις που έδωσε η Federal Reserve ότι θα αυξήσει τα επιτόκια από τα μέσα της επόμενης χρονιάς.

Η Newcrest Mining, η μεγαλύτερη παραγωγός χρυσού της Αυστραλίας, σημείωσε βουτιά 7% μετά την μεγαλύτερη πτώση του χρυσού εδώ και τρεις μήνες μετά την ανακοίνωση της Fed που έκαμψε τη ζήτηση για ασφαλή καταφύγια. Η Myer Holdings υποχώρησε 5,5% στο Σίδνεϊ μετά τη μείωση της πρόβλεψη για τα περιθώρια κέρδους. Η BYD Co., η κατασκευάστρια ηλεκτρικών αυτοκινήτων με τη συμμετοχή του Warren Buffett, βυθίστηκε 8,1% στο Χονγκ Κονγκ μετά την πρόβλεψη για μικρότερα του αναμενόμενου κέρδη για το πρώτο τρίμηνο.

Ο MSCI Asia Pacific υποχώρησε 1,7% στις 132,42 μονάδες στο Τόκιο, οδεύοντας προς το χαμηλότερο κλείσιμο του από τις 6 Φεβρουαρίου. Περίπου πέντε μετοχές σημείωναν πτώση για κάθε μια που κατέγραφε άνοδο. Η Fed ανακοίνωσε εχθές ότι το βασικό της επιτόκιο, κοντά στο μηδέν, θα αυξηθεί στο 1% μέχρι το τέλος του 2015 και 2,25% ένα χρόνο μετά.

Ο ιαπωνικός Topix υποχώρησε 1,5% μετά από άνοδο του έως και 0,6%, ενώ ο Nikkei έκλεισε με απώλειες 1,64% στις 14.224,23 μονάδες. Ο νοτιοκορεατικός Kospi και ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία σημείωσαν πτώση 0,9%. Στη Ν. Ζηλανδία ο NZX 50 υποχώρησε 0,2%. Στη Σιγκαπούρη ο Straits Times κατέγραψε απώλειες 0,4% ενώ στην Ταϊβάν ο σημείωσε πτώση 1,2%. 
Ο δείκτης Hang Seng China Enterprises υποχώρησε 1,2%, με συνολικές απώλειες που αγγίζουν το 20%, ποσοστό που θεωρείται από την αγορά το όριο εισόδου σε έδαφος bear market. Ο Hang Seng σημείωσε πτώση 1,2%. 

Ο Shanghai Composite κέρδισε 0,4% διαγράφοντας απώλειες της τάξης του 0,4% που κατέγραφε νωρίτερα. Η Κίνα θα επιταχύνει τα κατασκευαστικά έργα και θα λάβει επιπρόσθετα μέτρα για την υποστήριξη της οικονομικής ανάπτυξης μετά από την επιβράδυνση που κατέγραψε στην βιομηχανική παραγωγή  και στις επενδύσεις.
Τα futures στον S&P 500 υποχώρησαν κατά 0,3% σήμερα.
Η Yellen, επικεφαλής της Federal Reserve, δήλωσε ότι το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης που  χρησιμοποιείται για την τόνωση της αμερικανική οικονομίας θα λάβει τέλος το προσεχές φθινόπωρο αν η τράπεζα συνεχίσει να μειώνει σταδιακά το ποσό αγοράς ομολόγων.