Η τρίτη κατά σειρά περικοπή του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης των ΗΠΑ από τη Fed, αλλά και το “παράθυρο” που άφησε η Τζάνετ Γέλεν για αύξηση των επιτοκίων, φέρνει κέρδη στο δολάριο.

Έτσι η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου υποχωρεί κάτω από το 1,3800 φθάνοντας μέχρι και το 1,3774 ενώ την ίδια ώρα το GBP/USD βρίσκεται στις στηρίξεις του 1,6500 (-0.24%).

Η Credit Suisse βλέπει την επόμενη σημαντική στήριξη στις 1,3603 με ενδιάμεσες στο 1,3725 και το 1,3700.

Οι αντιστάσεις που αναμένεται να επαναφέρουν τους πωλητές που τοποθετήθηκαν μετά τις αποφάσεις της Fed, βρίσκονται στο 1.3800 και υψηλότερα στο 1.3815 και το 1.3840/50.

Ο Ray Attrill, επικεφαλής στρατηγικής νομισμάτων στην Εθνική Τράπεζα Αυστραλίας λέει στο CNBC ότι από τη στιγμή που τα επερχόμενα οικονομικά στοιχεία επιβεβαιώσουν την πεποίθηση της Fed ότι τα πρόσφατα αδύναμα macro οφείλονται στο δριμύ ψύχος, το δολάριο θα πρέπει να αρχίσει να ανεβαίνει.

“Οι ιθύνοντες της Fed δεν υποβάθμισαν τις προβλέψεις τους για ανάπτυξη για φέτος ή για τον επόμενο χρόνο”, τονίζει. “Εάν τα στοιχεία απογοητεύσουν, αυτό θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα το δολάριο να απολέσει μέρος των κερδών. Ωστόσο, πιστεύουμε ότι τα στοιχεία θα αρχίσουν να βελτιώνονται και αυτό ότι τα κέρδη του δολαρίου θα αυξηθούν”.