Ανοδικά κινούνται οι ασιατικές μετοχές σήμερα, με τον περιφερειακό δείκτη των μετοχών εκτός Ιαπωνίας να καταγράφουν rebound από τις μεγαλύτερες απώλειες εχθές, από τον Αύγουστο.
Η Li & Fung σκαρφάλωσε 18% στο Χογνκ Κονγκ μετά την ανακοίνωση της εταιρίας για κέρδη που υπερβαίνουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Η Gome Electrical Appliances κέρδισε 8,3% καθώς τα κέρδη της ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών. Η Metcash υποχώρησε 9,5% στο Σίδνεϊ έπειτα από την απόκλιση που παρουσίασε η εταιρία σε σχέση με τα προσδοκώμενα κέρδη. 

Ο MSCI Asia Pacific εκτός Ιαπωνίας ενισχύθηκε 0,7% στις 452,10 μονάδες στο Χογνκ Κονγκ, διαγράφοντας τις εβδομαδιαίες απώλειες του κατά 0,4%. Ο δείκτης υποχώρησε χθες 1,7%, διευρύνοντας την υποχώρηση του για φέτος στο 4,1% καθώς τα στοιχεία για τις εξαγωγές αλλά και την βιομηχανική παραγωγή της Κίνας δείχνουν σημάδια επιβράδυνσης.

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng και στη Ν. Κορέα ο Kospi σημείωσαν άνοδο 0,8%. Στη Σιγκαπούρη ο Straits Times ενισχύθηκε 0,9%, ενώ ο Shanghai Composite κατέγραψε ράλι 2,2%. Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 σημείωσε άνοδο 0,8%, με τα κέρδη να περιορίζονται από την πτώση κατά 9,5% της Metcash στα 2,85 δολάρια Αυστραλίας. Στην Ταϊβάν ο Taiex υποχώρησε 0,2% και στη Ν. Ζηλανδία ο NZX 50 σημείωσε πτώση 0,7%. Οι ιαπωνικές αγορές είναι κλειστές σήμερα λόγω αργίας.

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng China Enterprises ενισχύθηκε 2%, μετά τις χθεσινές απώλειες κατά 1,7% που έφεραν τη συνολική υποχώρηση του δείκτη στο 20%, που για ορισμένους επενδυτές θεωρείται το σημείο εισαγωγής σε έδαφος bear market. Οι απώλειες ήλθαν καθώς το γουάν υποχώρησε σε χαμηλό ενός έτους εν μέσω εντεινόμενης ανησυχίας για επιβράδυνση της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου. Ο κινεζικός δείκτης CSI 300 σημείωσε άνοδο 2,5%, καταγράφοντας rebound από το χθεσινό χαμηλό πενταετίας καθώς η Goldman Sachs αναθεώρησε προς τα κάτω τις προοπτικές για ανάπτυξη της Κίνας.  

Ο δείκτης της HSBC/Markit China για την μεταποίηση ενδέχεται να αγγίξει τις 48,7 μονάδες αυτό το μήνα από 48,5 τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Η έκθεση της Φαιάς Βίβλου της Κίνας, έδωσε ενδείξεις για επιβράδυνση της οικονομίας της χώρας, αυτό το τρίμηνο, με τις βιομηχανίες που περιλαμβάνουν τις εταιρίες λιανικής πώλησης και τις εξορυκτικές να καταγράφουν αδύναμα έσοδα, ενώ στην έκθεση αναφέρεται ότι τα δάνεια μέσω μη-παραδοσιακών καναλιών είναι πιο ακριβά.

Τα futures στον Standard & Poor’s 500 ενισχύθηκαν σήμερα κατά 0,1%.