Τα στοιχεία που δημοσίευσε η CFTC είναι μέχρι και την Τρίτη 18 Μαρτίου, δηλαδή μια μόλις ημέρα πριν από την ομιλία της Yellen και από τη μια, αποκαλύπτουν την αιτία της έντονης ανόδου του δολαρίου, ενώ από την άλλη, αποδεικνύουν γιατί το στοίχημα της ανόδου του αμερικανικού νομίσματος είναι πραγματικά δύσκολο. Συγκεκριμένα, τις τελευταίες δέκα ημέρες, τα μεγάλα hedge funds, μείωσαν τις αγοραστικές θέσεις τους στο δολάριο κατά 93%, κάτι που είναι πραγματικά εξωφρενικό για νόμισμα που ανήκει στην κατηγορία των majors.

Επιπλέον, τα τελευταία στοιχεία της CFTC έδειξαν ότι οι μεγάλοι επενδυτές αύξησαν τις θέσεις αγοράς στο κοινό νόμισμα, στα υψηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο. Επιπλέον, οι μεγάλοι επενδυτές (hedge funds, τράπεζες), αύξησαν τις θέσεις τους σε στερλίνα, φράγκο και δολάριο Νέας Ζηλανδίας, ενώ προχώρησαν και σε αγορές γεν με αποτέλεσμα να μειώσουν ακόμα περισσότερο την έκθεση short στο ιαπωνικό νόμισμα.

Συγκεκριμένα, τα hedge funds κινήθηκαν όπως παρουσιάζεται παρακάτω.
-Μείωση των θέσεων αγοράς στο δολάριο, κατά 93%.
-Αύξηση των θέσεων αγοράς στο ευρώ, κατά 46%.
-Μείωση των θέσεων πώλησης στο γεν, κατά 38%.
-Μείωση των θέσεων πώλησης στο δολάριο Αυστραλίας, κατά 39%.

EUR/USD
Η κατακόρυφη αύξηση των θέσεων αγοράς μπορεί να οδηγήσει σε κορύφωση καθώς οι θέσεις εμφανίζονται με καθυστέρηση τριών ημερών, οπότε τα funds έχουν το χρόνο να εκμεταλλευτούν το συναίσθημα. Την περασμένη εβδομάδα η ισοτιμία δέχθηκε πιέσεις και η εκτίμησή μας είναι ότι αυτές οι πιέσεις θα συνεχιστούν ακόμα και αν υπάρξει κάποια ανοδική αντίδραση στο ξεκίνημα της εβδομάδας. παρόλα αυτά, το μέγεθος των θέσεων δεν είναι αυτό που θα μπορούσε να οδηγήσει την ισοτιμία στην περιοχή του 1,3200.

S&P 500
Ο S&P 500 εξακολουθεί να βρίσκεται σε πλάγια τάση με αποτέλεσμα τα hedge funds να κινούνται πότε σε θέσεις long και πότε σε θέσεις short. Αυτό είναι κάτι που αναμένεται να συνεχιστεί και το επόμενο χρονικό διάστημα με τον αμερικανικό δείκτη να είναι ιδιαίτερα ελκυστικός στο day trading.