Μεικτά πρόσημα καταγράφουν οι ασιατικές μετοχές σήμερα, με προσεκτικές κινήσεις, μετά τα στοιχεία για την μεταποίηση της Κίνας που έδωσαν αντιφατικά μηνύματα για την δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Ανάμικτα ήταν τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα για τη μεταποίηση στην Κίνα τον Μάρτιο, με τον δείκτη PMI που δημοσιεύει η HSBC να υποδεικνύει περαιτέρω εξασθένηση της δραστηριότητας, σε αντίθεση με τον επίσημο PMI που έδειξε επέκταση.

Πιο συγκεκριμένα, ο δείκτης PMI της HSBC υποχώρησε, για τρίτο συνεχή μήνα, στις 48 μονάδες από 48,5 μονάδες τον Φεβρουάριο – το χαμηλότερο σημείο από τον περσινό Ιούλιο.

Νωρίτερα, ο επίσημος PMI είχε δείξει μικρή ανάκαμψη στις 50,3 μονάδες από 50,2 μονάδες, ξεπερνώντας ελαφρώς τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων για διατήρηση του δείκτη στις 50,2 μονάδες.

Κέρδη 0,6% για τον Shanghai Composite
Οι μετοχές της ηπειρωτικής χώρας κατέγραψαν rebound μετά το χθεσινό κλείσιμο σε χαμηλό μιας εβδομάδας κυρίως χάρη στα ισχυρά κέρδη των μετοχών που σχετίζονται με τις υποδομές. Η China CNR και η CSR ενισχύθηκαν κατά 2,4% και 1,5% αντίστοιχα. 
Οι λιανικοί πωλητές σημείωσαν άνοδο μετά από δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για αύξηση του μηνιαίου κατώτερου μισθού στο Πεκίνο και τη Σαγκάη κατά 11,4%. Η Beijing Wangfujing Department Store σημείωσε άνοδο 1,5% ενώ η Beijing Hualian Department Store ενισχύθηκε κατά 0,3%. 
Οι εξορυκτικές χρυσού ήταν ανάμεσα τους μεγάλους χαμένους του δείκτη Shanghai Composite, με την Shandong Gold και την Zhongjin Gold να υποχωρούν κατά 0,5% μετά την πτώση των τιμών του χρυσού σε χαμηλό επτά μηνών.

Πτώση 0,2% για τον Nikkei
Οι ιαπωνικές μετοχές κινήθηκαν μεταξύ κερδών και απωλειών καθώς οι επενδυτές αποτιμούν τα απογοητευτικά οικονομικά στοιχεία. Η έκθεση Tankan της Τράπεζας της Ιαπωνίας, που καταγράφει το κλίμα ανάμεσα στους μεγάλους ομίλους μεταποίησης για το Μάρτιο, κινήθηκε ελαφρά χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. 
Οι πωλητές σημείωσαν πτώση καθώς η αύξηση του φόρου στις πωλήσεις στο 8% από 5% τέθηκε σήμερα σε εφαρμογή. Η Takashimaya υποχώρησε πάνω από 2% ενώ η Aeon έχασε πάνω από 1%. 

Αμετάβλητος ο Kospi
O νοτιοκοερατικός δείκτης ανέστρεψε τις απώλειες που κατέγραφε νωρίτερα ενώ το γουόν σημείωσε άνοδο σε υψηλό 3 εβδομάδων έναντι του δολαρίου μετά τη δέσμευση του επικεφαλής της Τράπεζας της Κορέας, Lee Ju-Yeol, ότι θα διατηρήσει μια προβλέψιμη νομισματική πολιτική. 
Μεταξύ των blue-chips, η Hyundai Motor κατέγραψε απώλειες 1% και η Samsung Electronics υποχώρησε 0,3%.

Πτώση 0,1% του ASX 
Ο δείκτης στην Αυστραλία S&P ASX 200 διέγραψε τις απώλειες του, ωστόσο παρέμεινε σε αρνητικό έδαφος μετά το υψηλό κλείσιμο δύο εβδομάδων εχθές, μετά την διατήρηση του βασικού επιτοκίου στο 2,5% από την Reserve Bank of Australia.
Το δολάριο Αυστραλίας υποχώρησε στα 0,9260 δολάρια.