Πτώση καταγράφουν οι ασιατικές μετοχές, για πρώτη φορά σε διάστημα εννέα ημερών, κάνοντας ένα διάλειμμα από το ανοδικό σερί του περιφερειακού δείκτη αυτή τη χρονιά, με τις μετοχές τηλεπικοινωνιών και τεχνολογίας να οδηγούν τις απώλειες. 

Η Naver Corp. σημείωσε πτώση 6,3% στη Σεούλ, η SoftBank Corp. κατέγραψε απώλειες 4,5% στο Τόκιο και η Tencent Holdings υποχώρησε 4,4% στο Χονγκ Κονγκ. Η Fanuc Corp., βυθίστηκε 2% οδηγώντας τις βιομηχανικές εταιρίες χαμηλότερα. Η ιαπωνική φαρμακοβιομηχανία Daiichi Sankyo Co. σημείωσε άνοδο 3,7% έπειτα από την συμφωνία με την ινδική Sun Pharmaceutical Industries Ltd. για εξαγορά της Ranbaxy Laboratories Ltd. αντί 4 δισ. δολαρίων σε μετοχές. Η Daiichi κατέχει το 63,5% της Ranbaxy.

Ο MSCI Asia Pacific κατέγραψε απώλειες 0,5% στις 138,63 μονάδες στο Χονγκ Κονγκ, με επτά από τους 10 βιομηχανικούς ομίλους του δείκτη να υποχωρούν. Οι απώλειες στις τεχνολογικές εταιρίες ακολουθούν τη μεγαλύτερη υποχώρηση του Nasdaq Composite Index σε δύο μήνες, στις 4 Απριλίου.

Ο ιαπωνικός Topix υποχώρησε 1,2% καθώς το γεν διατήρησε τα κέρδη του από τις 4 Απριλίου, στα 103,27 ανά δολάριο. Με απώλειες 1,7% έκλεισε ο Nikkei στις 14.808,85 μονάδες.
Η Τράπεζα της Ιαπωνίας, η οποία ξεκινά σήμερα τη διήμερη συνάντηση της για τη νομισματική πολιτική, ενδέχεται να διπλασιάσει τις αγορές σε ξένο συνάλλαγμα, ως μέρος του δεύτερου γύρου νομισματικής χαλάρωσης, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng υποχώρησε 0,6% και ο Hang Seng China Enterprises ενισχύθηκε 0,3%. Οι αγορές σε Κίνα και Ταϊλάνδη είναι κλειστές σήμερα λόγω αργίας.
Στην Σιγκαπούρη ο Straits Times και στην Ταϊβάν ο Taiex υποχώρησαν 0,5%. Στη Ν. Κορέα ο  Kospi σημείωσε πτώση 0,3% και στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 υποχώρησε 0,1%. Στη Ν. Ζηλανδία ο δείκτης NZX 50 κατέγραψε απώλειες 0,9%. Ο όγκος συναλλαγών στους γενικούς δείκτες της Αυστραλίας και της Ιαπωνίας ήταν τουλάχιστον 20% μικρότερος από τον μέσο ότο 30 ημερώ. 

Η Tencent, η μεγαλύτερη εταιρία Internet της Ασίας, που έχει κερδίσει 700% κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε ετών, σημείωσε βουτιά 4,4% στα HK$502. Η SoftBank, η οποία κατέχει ποσοστό στην Alibaba Group Holding Ltd., υποχώρησε κατά 4,5% στα 7.562 γεν. Η Naver υποχώρησε 6,3% στα 740.000 γουόν.
Τα futures του Standard & Poor’s 500 σημείωσαν πτώση 0,1% σήμερα. Ο δείκτης υποχώρησε 1,3% στις 4 Απριλίου, στην πρώτη μεγάλη του πτώση από την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου, μετά τις απώλειες των μεγάλων τεχνολογικών εταιριών όπως η  Google και η Yahoo.