Καθώς η Federal Reserve είναι αποφασισμένη να δώσει τέλος στο πρόγραμμα τυπώματος χρήματος φέτος, το 5ετές bull market της Wall Street ξεμένει από οξυγόνο, προειδοποιεί ο αναλυτής της Deutsche Bank,  Jim Reid.

“Είναι σαφές ότι η Fed εξακολουθεί να αγοράζει ένα σημαντικό ποσό ομολόγων, και επομένως ρίχνει μεγάλη ρ4ευστότητα, όμως, είναι ξεκάθαρο ότι αυτό θα διαρκέσει για λίγους ακόμα μήνες”, επισημαίνει ο Reid.

JPMorgan και τεχνολογικές μετοχές βυθίζουν τη Wall- Σε υψηλό 9 μηνών η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Απρίλιο

Η εκτίμησή του ότι η ρευστότητα της Fed ευθύνεται για το bull market, και κατ΄ επέκταση η πρόβλεψή του ότι η ανοδική τάση των αγορών θα λάβει τέλος μαζί με τη λήξη του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης, ενισχύεται από τις τελευταίες τάσεις στη Wall Street, όπου διαπιστώνεται μεγάλη διόρθωση των κλάδων που πρωταγωνίστησαν στα κέρδη τα προηγούμενα χρόνια.

Ειδικότερα, από τις 9 Μαρτίου 2009, όταν οι μετοχές άγγιξαν τα χαμηλά της κρίσης και ξεκίνησε το bull market, ο κλάδος τεχνολογίας του Nasdaq έχει ενισχυθεί κατά 254% και ο κλάδος βιοτεχνολογίας κατά 281% (σε ένα διάστημα που ο S&P 500 έχει ενισχυθεί κατά 177%). Αυτές ακριβώς οι μετοχές πρωταγωνιστούν στο τελευταίο sell off, εν μέσω υποψιών ακόμα και για φούσκα.

Πραγματικά, η τεχνολογία υποχωρεί κατά 5% από τα υψηλά του έτους και η βιοτεχνολογία κατά 19%, την ώρα που ο S&P 500 σημειώνει πτώση 3,1% από το δικό του ιστορικό υψηλό, που σημειώθηκε στις αρχές Απριλίου.

S&P 500: Στις 1.818,5 μονάδες η επόμενη κρίσιμη στήριξη στην πτώση.