Η Ελλάδα είναι στις top 5 επιλογές της Citi για τις αναδυόμενες αγορές και φαίνεται μάλιστα να έχει την πρωτοκαθεδρία από πλευράς αξίας (value) και μομέντουμ. Παράλληλα, η χώρα είναι στις πρώτες επιλογές και με βάση το κριτήριο της κυκλικότητας.

Μαζί με την Ελλάδα στην πρώτη πεντάδα βρίσκονται η Ρωσία, η Ταϊβάν, η Νότια Αφρική και η Κορέα.

Όπως αναφέρει η σχετική έκθεση μέσα στην κατηγορία ΕΜΕΑ, η Ελλάδα, η Ρωσία και η Τσεχία αποτελούν τις long θέσεις. Μέσα στους προτεινόμενους κλάδους περιλαμβάνονται η ενέργεια και οι τράπεζες.

Όλα αυτά δείχνουν ότι διορθωτική κίνηση του Χρηματιστηρίου θα βρει αγοραστές από την πλευρά των funds που είναι πελάτες της Citi.  Όμως από την άλλη πλευρά, η βραχυπρόθεσμη συγκυρία, η προσφορά τίτλων από τις αυξήσεις και η απορρόφηση ρευστότητας, συνθέτουν ένα περιβάλλον που μπορεί να οδηγήσει σε συνέχιση πωλήσεων και να ευνοήσει εκείνους που θέλουν να αγοράσουν σε χαμηλότερα επίπεδα.

Μετοχές όπως ο ΟΤΕ αρχίζουν να εμφανίζουν σημάδια ότι βρίσκονται σε υπερπουλημένη περιοχή, η δε ισχυρή στήριξή του βρίσκεται στα 10,50, όπως αντίστοιχα συμβαίνει και με τη μετοχή της ΔΕΗ. Και οι δύο αυτές μετοχές έχουν αποτελέσει στο τελευταίο τρίμηνο βασικές επιλογές στη Citi.