Μεταξύ κερδών και απωλειών κινούνται οι ασιατικές μετοχές καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τα εταιρικά αποτελέσματα μετά και την άνοδο στη Wall Street.

H China Petroleum & Chemical υποχώρησε 1,3% στο Χονγκ Κονγκ μετά την ανακοίνωση των κερδών της για το πρώτο τρίμηνο του έτους, που κινήθηκαν εκτός των προβλέψεων των αναλυτών. Η Newcrest Mining, σημείωσε πτώση 2,1% καθώς η τιμή του χρυσού οδεύει προς δεύτερη ημέρα απωλειών. Η Posco σκαρφάλωσε 2,7% μετά από δημοσίευμα της Korean Economic Daily που ανέφερε ότι η εταιρία εξετάζει την πώληση της Daewoo International Corp.

Ο MSCI Asia Pacific εκτός των ιαπωνικών μετοχών σημείωσε πτώση 0,2% στις 475,08 μονάδες στο Χονγκ Κονγκ, διαγράφοντας κέρδη της τάξης του 0,1%. Οι μεγάλοι αμερικανικοί δείκτες ανέκαμψαν κατά την τελευταία ώρα της διαπραγμάτευσης, διαγράφοντας τις απώλειες που προκάλεσε η ανακοίνωση των κυρώσεων της Δύσης στη Ρωσία.  Η Pfizer ενιχύθηκε κατά 4,2% μετά την κατάθεση πρότασης εξαγοράς της AstraZeneca αντί 58,8 δισ. Λιρών. 

Η Federal Reserve ενδέχεται να ανακοινώσει τη τέταρτη συνεχόμενη μείωση των τονωτικών μέτρων στην διήμερη συνάντηση της, αύριο, σύμφωνα με τους οικονομολόγους του Bloomberg.

Οι μετοχές της Ν. Κορέας διέγραψαν τα κέρδη που κατέγραφαν νωρίτερα, διευρύνοντας τις απώλειες σε χαμηλό ενός μήνα για δεύτερη συνεδρίαση. Ο τεχνολογικό κολοσσός Samsung Electronics κατέγραψε απώλειες σχεδόν 2% μετά από την ανακοίνωση μείωσης των λειτουργικών κερδών της κατά 3,3% το πρώτο τρίμηνο.

Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 υποχώρησε 0,6%. Στη Σιγκαπούρη ο Straits Times κατέγραψε απώλειες 0,3% ενώ ο Taiex στην Ταϊβάν ενισχύθηκε 0,6%. Στη Ν. Ζηλανδία ο δείκτης NZX 50 σκαρφάλωσε 0,7% . Ο κινεζικός Shanghai Composite σημείωσε άνοδο 0,1% και στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng κατέγραψε κέρδη 0,4%. Οι αγορές στην Ιαπωνία είναι κλειστές λόγω αργίας. 
Τα futures στον S&P 500 ενισχύθηκαν 0,2%.