(upd 17.30)
Κρατήθηκε κοντά στις 1195- 1200 μονάδες η Αθήνα αντιδρώντας τεχνικά μετά την πρόσφατη πτώση, με τον Γενικό Δείκτη να κλείνει συγκεκριμένα στις 1.195 μονάδες με οριακή άνοδο στο τέλος κατά 0,10%.
 
Άξονες της αντίδρασης ήταν οι δυο μετοχές- σωματοφύλακες του ΟΠΑΠ και του ΟΤΕ ενώ μετοχή της ημέρας αυτή της Βιοχάλκο που μετά την επανένταξή της στην Large Cap κέρδισε 7,5% με τη τιμή στα 4,43 ευρώ.

 
Στα αξιοσημείωτα της συνεδρίασης η κινητικότητα σε πακέτα για την μετοχή της Πειραιώς και της Alpha.

 
Χθες ο 25άρης βρήκε το πρώτο σχετικά ισχυρό επίπεδο στήριξης, ενώ και ο τραπεζικός δείκτης επιβεβαίωσε πως η ζώνη των 165-170 μονάδων αποτελεί ανάχωμα.
 
Σύμφωνα με brokers από εγχώρια dealing rooms από σήμερα αποδεσμεύεται σταδιακά ρευστότητα που είχε “εγκλωβιστεί” στο book building για την ΑΜΚ της Eurobank και παράλληλα η κίνηση της μετοχής της ΕΤΕ προς το επίπεδο των 2,8 ευρώ φαίνεται να ενεργοποιεί κάποιες πρώτες τοποθετήσεις, ενδεχόμενο που έχει επισημάνει από χθες το Newmoney.gr. 
 
Επιβεβαίωση των επιπέδων στήριξης ως στιγμής τουλάχιστον υπάρχει από τους τίτλους των ΟΠΑΠ, OTE, ΕΛΠΕ, Motor Oil, ΔΕΗ, Μυτιληναίος, ΕΧΑΕ, ΜΕΤΚΑ, ΟΛΠ και Frigoglass.
 
Συγκεκριμένα, ο ΟΠΑΠ έκλεισε στα 11,5 ευρώ με άνοδο 2,22%, ο ΟΤΕ στα 10,6 ευρώ αμετάβλητος, τα ΕΛΠΕ στα 6,1 ερυώ με οριακή πτώση 0,33%, η Motor Oil στα 8,47 ευρώ με πτώση 2% και η ΔΕΗ στα 10,5 ευρώ με άνοδο 0,77%.
 
Κέρδη 0,65% για τον Μυτιληναίο στα 6,19 ευρώ, στα 8,17 ευρώ η ΕΧΑΕ με απώλειες 0,37% ενώ η ΜΕΤΚΑ έκλεισε σχεδόν αμετάβλητη στα 12,2 ευρώ.
 
Από την άλλη σε όλες τις συνομιλίες ξένων επενδυτών με Έλληνες επισημαίνεται ότι δεν πρόκειται να ρισκάρουν σημαντικά ποσά εν όψει των ευρωεκλογών. Όλοι οι παράγοντες θα τηρήσουν μια στάση αναμονής περιμένοντας να δουν πως θα διαμορφωθεί το πολιτικό τοπίο. Εφόσον μάλιστα διαμορφωθεί μια εκλογική ήττα του κυβερνητικού συνασπισμού μεγαλύτερη του αναμενόμενου τότε αυτό θα σημάνει ένα πιο θολό τοπίο. Από τη μια πλευρά, η κυβέρνηση δεν θα μπορεί να προχωρήσει στις κινήσεις ιδιωτικοποίησης και από την άλλη θα ξεκινήσει ένας νέος προεκλογικός γύρος. Αντίβαρο σ όλα αυτά είναι η κάλυψη της αύξησης κεφαλαίου της Eurobank – η οποία συγκέντρωσε σημαντικά κεφάλαια στην τιμή των 0,31 λεπτών.
 
Κατά την τεχνική ανάλυση ο Γενικός δείκτης έχει κύρια στήριξη στις 1.180 μονάδες ενώ μία υπερβολή λόγω τάσης μπορεί να δώσει κινηση μέχρι και την ζώνη των 1.150-1.160 μονάδων.