Μεικτά πρόσημα καταγράφουν οι ασιατικές μετοχές σήμερα, ενόψει της ανακοίνωσης των στοιχείων για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ. Τα μέταλλα υποχώρησαν, με τον χαλκό να οδεύει προς τις μεγαλύτερες εβδομαδιαίες απώλειες του εδώ και επτά εβδομάδες. Το κορεατικό γουόν ενισχύθηκε έπειτα από τα καλύτερα του αναμενόμενου εμπορικά στοιχεία. 

Ο χαλκός σημείωσε πτώση 0,2% στο Χονγκ Κονγκ, οδεύοντας προς απώλειες 2% αυτή την εβδομάδα. Ο δείκτης MSCI Asia Pacific κέρδισε 0,1%, με τις μετοχές στο Χονγκ Κονγκ να σημειώνουν άνοδο μετά τη χθεσινή αργία. Τα futures του Standard & Poor’s 500 ενισχύθηκαν κάτι λιγότερο από 0,1% και το γουόν σκαρφάλωσε 0,2% από τις 30 Απριλίου.

Οι περισσότερες από τις ασιατικές αγορές παραμένουν σήμερα κλειστές.
Σήμερα πρόκειται να ανακοινωθούν τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, όπου ενδέχεται να έχουν προστεθεί 218.000 εργαζόμενοι στη μισθοδοσία του Απριλίου, πάνω από την αύξηση κατά 192.000 το Μάρτιο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων.

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng ενισχύθηκε 0,5% ενώ στην Ταϊβάν ο Taiex σημείωσε άνοδο 0,7%. Στην Ιαπωνία ο Topix έκλεισε αμετάβλητος στις 1.182,48 μονάδες. Ο δείκτης Nikkei έκλεισε με πτώση 0,2% στις 14.457,51 μονάδες, ενώ η ισοτιμία δολαρίου – γεν ήταν αμετάβλητη στα 102,3. 

Η Sony κατέγραψε απώλειες 2%, αγγίζοντας χαμηλό έξι εβδομάδων, μετά την αναθεώρηση προς τα κάτω της πρόβλεψης για τα κέρδη της, για τρίτη φορά μέσα σε ένα χρόνο.
Οι νοτιοκορεατικές αγορές ήταν κλειστές εχθές, όταν η χώρα ανακοίνωσε πληθωρισμό 1,5% για τον Απρίλιο. Επίσης τα στοιχεία έδειξαν αύξηση των εισαγωγών και των εξαγωγών της χώρας, που υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.