Σε αύξηση της τιμής-στόχου για τον ΟΠΑΠ, στα 12,30 ευρώ ανά μετοχή από 10 ευρώ προηγουμένως, προχώρησε η UBS, διατηρώντας όμως αμετάβλητη τη σύσταση της “neutral”. Και αυτό καθώς θεωρεί ότι ήδη η μετοχή διαπραγματεύεται με premium έναντι των Ευρωπαίων ανταγωνιστών, γεγονός που περιορίζει τις προοπτικές περαιτέρω ανόδου. Ωστόσο το σημείο κλειδί που δίνει θετικό αέρα στον τίτλο της εταιρείας είναι οι καλές επιδόσεις και προοπτικές της κερδοφορίας της. 
 
Στην έκθεση της σημειώνει ότι η νέα διοίκηση έχει κάνει μία πολύ καλή έναρξη… πλην του μερίσματος που δόθηκε για το 2013, το οποίο χαρακτηρίζεται πολύ μικρό για τα δεδομένα της εταιρείας. 
 
Όπως σημειώνει τα παραδοσιακά παιχνίδια, όπως το Kino και το Στοίχημα αναζωογονήθηκαν ενώ οι μακροοικονομικές προοπτικές βελτιώνονται. Σύμφωνα με την UBS το επόμενο βήμα είναι οι περικοπές στο λειτουργικό κόστος αλλά και η κυκλοφορία νέων παιχνιδιών για τα οποία εμφανίζεται σίγουρη ότι θα υπάρξουν καλά αποτελέσματα. 
 
Οι αναλυτές της επενδυτικής σημειώνουν ότι η κυκλοφορία των βιντεολότο (VLTs) εξελίσσεται με αργό ρυθμό κάτι που αποτελεί αρνητική εξέλιξη για την κερδοφορία. Γι αυτό μάλιστα υποβαθμίζουν τις εκτιμήσεις για τα φετινά κέρδη ανά μετοχή κατά 3%. Ωστόσο η αύξηση των κερδών ανά μετοχή το διάστημα 2014 – 17 θα είναι διψήφιου ποσοστού. 
 
 
Εξάλλου η UBS εκτιμά ότι ο αντίκτυπος των βιντεολότο θα φανεί το 2015 (με δεδομένο ότι αυτά θα κυκλοφορήσουν στο δ’ τρίμηνο φέτος). Στο μεταξύ περιμένει βελτίωση της κερδοφορίας απ’ τις καλές αποδόσεις των παραδοσιακών παιχνιδιών και τις περικοπές στο λειτουργικό κόστος.