Ριμπάουντ στις τιμές του πετρελαίου περιμένει η TradingLimit, έπειτα από τη σημαντική υποχώρησή τους αυτή την εβδομάδα, και παρότι εκτιμά ότι η θεμελιώδης εικόνα της αγοράς δίνει αρνητικά σήματα.

Οι τιμές του πετρελαίου ενισχύονται σήμερα, για πρώτη φορά μετά από τρεις ημέρες, εν μέσω κλιμάκωσης των εντάσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, που πυροδοτούν ανησυχίες για την προσφορά.

Όμως, το συμβόλαιο αργού πετρελαίου του Ιουνίου σημειώνει πτώση άνω των 5 δολαρίων από το υψηλό της 16ης Απριλίου και έως το χθεσινό χαμηλό του, με αποτέλεσμα να μοιάζει τεχνικά υπερπουλημένο σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα.

“Παρότι το θεμελιώδες περιβάλλον της άφθονης προσφοράς και της αμφισβητούμενης διεθνούς οικονομικής ανάπτυξης αποτελεί αρνητικό παράγοντα, υπάρχουν περιθώρια για μια διορθωτική κίνηση προς τα πάνω, ειδικά με τα ευνοϊκά στοιχεία για την αμερικανική αγορά εργασίας. Η εντονότερη βία στην Αν. Ουκρανία θα μπορούσε να δώσει ώθηση στο πετρέλαιο, κατά τη διάρκεια της σαιζόν”, σημειώνει η TradingLimit.

Και διαπιστώνει πιθανότητες για ακόμα μεγαλύτερο short-covering. Η βραχυπρόθεσμη αντίσταση για το συμβόλαιο του Ιουνίου εντοπίζεται στα 100,1 δολάρια, με τη διάσπασή της να ανοίγει το δρόμο για τα 101 δολάρια. Όμως, οι traders μπορεί να χρησιμοποιήσουν αυτές τις ανοδικές κινήσεις σαν ευκαιρία πωλήσεων, τονίζει.