Υποχωρούν οι ασιατικές μετοχές σήμερα εν μέσω χαμηλού όγκου συναλλαγών μετά από την δημοσιοποίηση των στοιχείων για την μεταποίηση της Κίνας η οποία συρρικνώθηκε για τέταρτο μήνα, εγείροντας ανησυχία για εμβάθυνση της οικονομικής επιβράδυνσης της χώρας.

Η China Longyuan Power Group σημείωσε βουτιά 3,3%, οδηγώντας τις εταιρίες ενέργειας χαμηλότερα στο Χονγκ Κονγκ. Η Westpac Banking υποχώρησε 1,2%. Η HTC Corp. σημείωσε άλμα 6,7% στην Ταϊπέι με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής για την πρόβλεψη των εταιρικών κερδών του δευτέρου τριμήνου.

Ο MSCI Asia Pacific εκτός Ιαπωνίας σημείωσε πτώση 0,3% στις 474,08 μονάδες στο Χονγκ Κονγκ, έπειτα από τρεις εβδομάδες απωλειών. Οι αγορές σε Ιαπωνία και Νότια Κορέα θα είναι σήμερα και αύριο κλειστές λόγω αργίας. Τα futures Standard & Poor’s 500 υποχώρησαν 0,1%.

Ο εργοστασιακός δείκτης της Κίνας παρέμεινε σε έδαφος συρρίκνωσης για τέταρτο μήνα στη σειρά τον Απρίλιο, σύμφωνα με την Markit/HSBC που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

Ο PMI βρίσκεται στις 48,1 μονάδες, κάτω από το όριο των 50 μονάδων που σηματοδοτεί την επέκταση από τη συρρίκνωση.

Στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 σημείωσε πτώση 0,1% με όγκο συναλλαγών κατά 22% κάτω από τον μέσο όρο 30 ημερών, καθώς η Westpac υποχώρησε 1,2% στα A$34,45. Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng κατέγραψε απώλειες 1,5% με τον όγκο συναλλαγών κατά 35% χαμηλότερα καθώς οι εταιρίες ενέργειας υποχωρούν.

Ο κινεζικός Shanghai Composite σημείωσε πτώση 0,7% και στην Σιγκαπούρη ο Straits Times κατέγραψε απώλειες 0,1%. Στη Ν. Ζηλανδία ο NZX 50 υποχώρησε 0,6% ενώ στην Ινδία ο S&P BSE Sensex ενισχύθηκε 0,4%. Στην Ταϊβάν ο Taiex σημείωσε οριακή πτώση 0,1% με τις απώλειες να περιορίζονται λόγω του άλματος κατά 6,7% της HTC στα NT$168,50.