Οι βασικές ισοτιμίες εξακολουθούν να κινούνται σε στενό εύρος διακύμανσης και αυτό είναι κάτι το οποίο «αχρηστεύει» τα περισσότερα εργαλεία που θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε προκειμένου να τοποθετηθούμε. Εδώ και πολλές εβδομάδες, οι σημαντικότερες ευκαιρίες που μπορεί να βρει κάποιος στις αγορές, είναι έντονα βραχυπρόθεσμου χρονικού ορίζοντα.

Σύμφωνα με τη Delta Forex, η μεγαλύτερη ελπίδα όλων όσων περιμένουν την αύξηση της μεταβλητότητας και την έξοδο από την πλάγια τάση, είναι η συνεδρίαση της ΕΚΤ την Πέμπτη. Για την ώρα, ούτε η νέα μείωση των αγορών ομολόγων από τη Fed, ούτε η «απειλή» ενός QE από την ΕΚΤ, ούτε τα εξαιρετικά καλά NFPs για την Αμερική αλλά ούτε και οι εξελίξεις στην Ουκρανία, δεν έχουν σταθεί ικανοποιητικοί παράγοντες για την αύξηση των διακυμάνσεων. Φυσικά, αυτό δε σημαίνει ότι η συνεδρίαση της ΕΚΤ θα αποτελέσει την πολυπόθητη αφορμή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της CFTC για τις τοποθετήσεις των μεγάλων επενδυτών, την περασμένη εβδομάδα και ενόψει των NFPs, παρατηρήθηκε μείωση των θέσεων short στο δολάριο.

Αναλυτικότερα:
Οι συνολικές θέσεις short στο δολάριο ΗΠΑ, σημείωσαν μείωση κατά 32%, στα $2,3 δισ. (25.734 συμβόλαια).
Οι καθαρές θέσεις long στο δολάριο Αυστραλίας, σημείωσαν πτώση 35%, στα $992 εκατ. (10.706 συμβόλαια).
Οι καθαρές θέσεις short στο γεν σημείωσαν αύξηση 5,0%, στα $8,6 δισ. (70.352 συμβόλαια).
Οι καθαρές θέσεις αγοράς στο ευρώ, σημείωσαν οριακή πτώση 0,1% στα $4,4 δισ. (25.734 συμβόλαια).
 

Δείκτης δολαρίου

Ο δείκτης δολαρίου δοκιμάζει εκ νέου σημαντικό επίπεδο στήριξης στο οποίο θα πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή. Οι τοποθετήσεις των μεγάλων κεφαλαίων δεν ξεκαθαρίζουν την εικόνα, αλλά μια κρίσιμη ένδειξη είναι η σημαντική έλλειψη συμμετοχής των μεγάλων επενδυτών. Η στήριξη του δολαρίου, έρχεται την ώρα που άλλες σημαντικές αγορές δοκιμάζουν τα δικά τους κρίσιμα επίπεδα στηρίξεων-αντιστάσεων.
 

S&P 500

Ο αμερικανικός δείκτης εξακολουθεί να δέχεται πιέσεις κάθε φορά που πλησιάζει την περιοχή των 1.890 μονάδων με την πλάγια τάση να διατηρείται. Αν και οι κερδοσκόποι έχουν μικρές θέσεις αγοράς, οι μεγάλοι hedgers διατηρούν αυξημένες θέσεις πώλησης και αυτό δίνει δύναμη στον S&P 500. Αν όμως υπήρχε ένα ξαφνικό γεγονός, η μεταστροφή των hedgers θα επιτάχυνε τις απώλειες του S&P 500.