(upd 17.20) Η εκτόνωση στη μετοχή της Eurobank (-7,87% στα 0,445€) αλλά και το θετικό πρόσημο με το οποίο ολοκλήρωσε την συνεδρίαση η Εθνική (+1,78% στα 2,86€) ήταν τα σημαντικότερα “γεγονότα” της σημερινής συνεδρίασης στο Ελληνικό Χρηματιστήριο, ενώ ακολουθούν το πακέτο του ΟΤΕ (με κλείσιμο στα 11,43 ευρώ, -0,61%), ο μεγάλος τζίρος στην Πειραιώς(+0,57% στα 1,77 ευρώ) και η “βουτιά” του τίτλου της ΕΥΔΑΠ (-8,64% στα 9,09 ευρώ), διαμόρφωσαν την μεγάλη εικόνα.

Αιτία βεβαίως της περιορισμένης συναλλακτικής δραστηριότητας ήταν η αργία στην αγορά του Λονδίνου  δεδομένου ότι από εκεί πραγματοποιείται συνήθως το μεγαλύτερο κομμάτι των συναλλαγών των ξένων επενδυτών.
Η εικόνα αυτή ωστόσο επιβεβαιώνει και το ότι οι διεθνείς επενδυτές είναι αυτοί που ελέγχουν την αγορά μια και η ρευστότητα στο εσωτερικό δεν είναι σημαντικού ειδικού βάρους, τέτοιου τουλάχιστον που να μπορεί να δημιουργήσει τάση.

Πάντως η εβδομάδα που μόλις αρχίζει δεν στερείται εξελίξεων μια και αύριο αρχίζει επίσημα η ΑΜΚ της Εθνικής, ενώ την Παρασκευή μπαίνουν προς διαπραγμάτευση οι νέες μετοχές της Eurobank. Επίσης αξίζει να σημειωθεί πως ο τίτλος της Πειραιώς παραμένει πρώτος σε κινητικότητα κάτι που δείχνει πως η αναδιάρθρωση συνεχίζεται με χαμηλότερους βέβαια ρυθμούς, όπως και ότι η Alpha Bank κινείται σταθεροποιητικά σε σχέση με τις υπόλοιπες τραπεζικές μετοχές επιβεβαιώνοντας τον πιο αμυντικό της χαρακτήρα.

Ο Γενικός Δείκτης κράτησε το βραχυπρόθεσμο σημείο στήριξης των 1.230 μονάδων εξέλιξη που ικανοποίησε τους αναλυτές, ωστόσο ο 25άρης δεν κατάφερε από την πλευρά του να διατηρηθεί πάνω από το επίπεδο των 397 μονάδων κλείνοντας ελαφρά χαμηλότερα.

Mε κέρδη 1,21% η Jumbo στα 11,70 ευρώ. Με οριακές απώλειες ο ΟΠΑΠ στα 11,24 ευρώ και πτώση 0,61% στα 11,43 για τον ΟΤΕ. Αμετάβλητη η μετοχή της ΔΕΗ στα 10,99 ευρώ.

Στα 74,5 εκατ. ευρώ ανήλθαν οι συνολικές συναλλαγές, εκ των οποίων τα 12,8 εκατ. ευρώ ήταν προσυμφωνημένα πακέτα συναλλαγών.