Η τιμή του συμβολαίου Ιουνίου του αργού πετρελαίου σχηματίζει “πάτο”, οδεύοντας προς μία ανοδική κίνηση που θα “διορθώσει” την τελευταία πτώση, εκτιμά η TradingLimit. Οι επόμενες αντιστάσεις εντοπίζονται στα 100,82 δολάρια και στα 101,43 δολάρια.

Η TradingLimit εκτιμά ότι η αγορά του πετρελαίου βρίσκει στήριγμα στην εντεινόμενη βία μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, αν και η δυναμική αυτή περιορίζεται εν μέρει από την αβεβαιότητα γύρω από την κινεζική ανάπτυξη, έπειτα και από το δείκτη HSBC Manufacturing PMI, που ήταν κατώτερος των προσδοκιών.

Υπό τις συνθήκες αυτές, το spread των τιμών του αργού πετρελαίου έναντι του μπρεντ διευρύνεται πάνω από τα 9 δολάρια, στα υψηλότερα επίπεδα από τις 14 Μαρτίου. Τα στοιχεία της 29ης Απριλίου δείχνουν ότι οι κερδοσκόποι επενδυτές τηρούν καθαρές long θέσεις 419.863 συμβολαίων στο αργό, οι οποίες, όμως, σημείωσαν μείωση 10.482.

Οι πωλήσεις των κερδοσκόπων αποτελεί αρνητικό παράγοντα για την αγορά, σύμφωνα με την TradingLimit, όμως, τα στοιχεία αυτά φαίνεται να έχουν αλλάξει έκτοτε, με δεδομένη την πτώση των τιμών και τη μείωση των ανοικτών θέσεων.