Με μικρές απώλειες έκλεισαν οι περισσότερες ασιατικές αγορές καθώς οι ανησυχίες για την επιβράδυνση της αγοράς ακινήτων στην Κίνα αντιστάθμισαν τα θετικά πρόσημα που της Wall Street την Παρασκευή.
Στην Ιαπωνία ο Nikkei έκλεισε με μικρές απώλειες 0,64%, ο Ηang Seng με -0,43%, ο ΑSX 200 με -1,2%, ο Shanghai με -1,21% ενώ ο Kospi στη Νότιο Κορέα έκλεισε σταθεροποιητικά στο +0,05%. ο MSCI Asia Pacific υποχώρησε ελαφρά κατά 0,3%.
Ανοδικά κατά 6% κινήθηκε η μετοχή της Tokyo Electron μετά το ράλι της μετοχής της Applied Materials την παρασκευή, εταιρεία που ανακοίνωσε πέρυσι ότι θα προχωρήσει στην εξαγορά της ιαπωνικής εταιρείας.
Η αλυσίδα Maruetsu σημείωσε ράλι 15% μετά την ανακοίνωση της συγχώνευσής της με την εταιρεία – γίγαντα στο λιανικό εμπόριο Aeon.
Οι τιμές κατοικιών στην Κίνα αυξήθηκαν σε 44 από 70 πόλεις της χώρας τον Απρίλιο σε σύγκριση με 56 πόλεις τον Μάρτιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες, με τους ιδιοκτήτες ακινήτων να προσφέρουν εκπτώσεις εν μέσω ανησυχιών για την επιβράδυνση της οικονομίας. Στο Πεκίνο οι τιμές κατοικιών αυξήθηκαν κατά 0,1% τον Μάρτιο.
“Για την ώρα η αίσθηση είναι ότι η αγορά ακινήτων της Κίνας απλά επιβραδύνεται, δεν συρρικνώνεται. Επομένως τα χειρότερα σενάρια θα πρέπει να παραμείνουν στο ”συρτάρι””, υποστηρίζει ο Vishnu Varathan, οικονομολόγος της Mizuho Bank.
Στο επίκεντρο των αγορών παραμένουν επίσης και οι εντάσεις μεταξύ Κίνας και Βιετνάμ μετά τον θάνατο δύο ατόμων στις διαδηλώσεις κατά της Κίνας που πραγματοποιήθηκαν σε μεγάλα αστικά κέντρα του Βιετνάμ. Μάλιστα, η κυβέρνηση της Κίνας ανακοίνωσε ότι θα απομακρύνει τους Κινέζους υπηκόους από τη χώρα.
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.