Οι πιθανότητες κατάρρευσης της ελληνικής κυβέρνησης ως αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ανέρχονται μόλις στο 10-15%, ενημερώνει τους πελάτες της η JP Morgan με τελευταία έκθεσή της, σε μία κίνηση καθησυχασμού των αγορών, την ώρα που όλοι οι μεγάλοι οίκοι του εξωτερικού περιμένουν το κρίσιμο για την ελληνική πολιτική σκηνή αποτέλεσμα της επόμενης Κυριακής. Πάντως, αυτή η ψύχραιμη οπτική του αμερικανικού επενδυτικού οίκου φαίνεται πως επικρατεί πλέον και ανάμεσα σε άλλους μεγάλους “παίκτες” της αγοράς, εάν κρίνει κανείς και από το σημερινό +5% του Γενικού Δείκτη στο χρηματιστήριο της Αθήνας.
Όπως σημειώνει η JP Morgan, η αβεβαιότητα γύρω από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών στην Ελλάδα επανέφερε τον παράγοντα του ρίσκου σε όλη την ευρωπαϊκή περιφέρεια, το τελευταίο διάστημα. Όμως, οι αναλυτές του οίκου δείχνουν να τηρούν μια ψύχραιμη τάση, διαπιστώνοντας ότι η απώλεια του momentum του ΣΥΡΙΖΑ περιορίζει δραστικά τον κίνδυνο να συρθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές.
“Μακροπρόθεσμα, οι εξελίξεις αναμένεται να ευνοήσουν την κυβέρνηση”, σημειώνει η JP Morgan, διαπιστώνοντας από τις δημοσκοπήσεις ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταφέρνει να εξασφαλίσει ένα ξεκάθαρο προβάδισμα έναντι της κυβέρνησης.
Την ίδια στιγμή, η εμφάνιση νέων κομμάτων, και κυρίως του Ποταμιού, ενισχύει τις αμφιβολίες γύρω από την ικανότητα του ΣΥΡΙΖΑ να κερδίσει αποφασιστικά τις ενδεχόμενες πρόωρες εκλογές, τονίζεται.
Στο πλαίσιο αυτό, με διαφορετική ανάλυσή της, η JP Morgan δηλώνει ότι διατηρεί τις long θέσεις της στο warrant του ελληνικού ΑΕΠ και εξακολουθεί να ποντάρει στη συρρίκνωση των spreads της περιφέρειας.
Αυτή η ψήφος εμπιστοσύνης της JP Morgan στις ελληνικές επενδύσεις έρχεται σε μία κρίσιμη για τη χώρα στιγμή, αλλά και την ώρα που και η Bank of America Merrill Lynch αποφασίζει να αγνοήσει το πολιτικό ρίσκο και να αναβαθμίσει τη σύσταση της για τις μετοχές των Αlpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς σε buy.
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.