Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Καλύτερα των αναμενόμενων ήταν τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε στο α’ τρίμηνο του 2014 η ΔΕΗ, σύμφωνα με την ΒΕΤΑ, κυρίως χάρη στις περικοπές δαπανών αλλά και στην θετική επίπτωση ύψους €23,2 εκατ. από την εφάπαξ έκπτωση στην τιμή του φυσικού αερίου μετά τη συμφωνία της ΔΕΠΑ με την Gazprom και την ανάκτηση άλλων €21,3 εκατ. μετά από απόφαση της Κομισιόν για το μειωμένο τιμολόγιο πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας στην Αλουμίνιον.

Παράλληλα, η ΒΕΤΑ σημειώνει ότι η ΔΕΗ κατάφερε να μειώσει τις δαπάνες για την αγορά υγρών καυσίμων και φυσικού αερίου κατά 5,3% ή κατά €34,4 εκατ. ενώ μείωσε σημαντικά και άλλα λειτουργικά έξοδα κατά €52,4 εκατ. στα €94,9 εκατ. το α’ τρίμηνο.

Σημαντική ήταν επίσης και η μείωση στους μισθούς κατά 4,7% από τα €260,5 εκατ. στα €248,3 εκατ. την ίδια περίοδο.

Από την άλλη πλευρά, η ΒΕΤΑ σημειώνει ότι οι προβλέψεις για το καθαρό χρέος της ΔΕΗ αυξήθηκαν κατά 50,5% στα €147,9 εκατ. σε σύγκριση με το α’ τρίμηνο του 2013. Το καθαρό χρέος αυξήθηκε στα €4,1 δισ. σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο αλλά μειώθηκε σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2013 (€4,6 δισ.).