Με μεικτά πρόσημα τα ασιατικά χρηματιστήρια μετά την ανακοίνωση της ΕΚΤ ότι μειώνει το βασικό επιτόκιο στο 0,15% και την εισαγωγή αρνητικού επιτοκίου στις καταθέσεις.
Ο Nikkei έκλεισε με οριακή πτώση 0,01% στις 15.077 μονάδες, ο Hang Seng με πτώση 0,3%, ο ASX 200 με άνοδο 0,5%, ο Shanghai με πτώση -0,8% και ο Kospi με απώλειες 0,6%.
Ο MSCI Asia Pacific ενισχύθηκε 0,3% οδεύοντας προς νέα υψηλά από τον Οκτώβριο του 2013.
Μεγάλοι χαμένοι της σημερινής συνεδρίασης η SoftBank που υποχώρησε 1,5%, η Nissan Motor, η Nintendo και η Fanuc οι οποίες κατάγραψαν πτώση 1%.
Το δολάριο οδεύει προς νέο υψηλό εβδομάδας έναντι του γεν με άνοδο 0,6%.
Χθες η ΕΚΤ εισήγαγε αρνητικά επιτόκια σε μια προσπάθεια να παρέχει ρευστότητα στην Ευρωζώνη και να ενισχύσει την ανάπτυξη της οικονομίας, μια ιστορική κίνηση, αφού είναι η πρώτη κεντρική τράπεζα τέτοιου μεγέθους που προχωρά σε αρνητικά επιτόκια.
“Η κίνηση της ΕΚΤ να στηρίξει την ευρωπαϊκή οικονομία με χαμηλά επιτόκια είναι ιδιαίτερα θετική για τις μετοχές. Υπάρχει επίσης η εντύπωση ότι η αγορά εργασίας στις ΗΠΑ είναι άλλη μία θετική ιστορία. Αλλά θα είναι μεγάλη έκλπηξη εάν το μομέντουμ παραμείνει στα επίπεδα του Απριλίου. Περιμένουμε λοιπόν να δούμε μια ήπια διόρθωση”, υποστηρίζει ο Κρις Γκριν, διευθυντής οικονομικών και στρατηγικής στην First NZ Capital Ltd.
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.