Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

(Upd) Κοντά σε υψηλό 6ετίας παρέμειναν οι ευρωπαϊκές αγορές, με το γερμανικό DAX να καταγράφει νέο ενδοσυνεδριακό ρεκόρ στις 10.034 μονάδες, αν και τα οικονομικά στοιχεία που που ανακοινώθηκαν σήμερα θόλωσαν τις προοπτικές για την πορεία της οικονομίας της Ευρωζώνης.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100  κατέγραψε οριακές απώλειες 0,02% στις 6.873 μονάδες, o DAX με άνοδο 0,20% έκλεισε στις  10.028 μονάδες, o CAC 40 ενισχύεται 0,13% o IBEX ενισχύεται 0,04% και ο FTSE MIB σημειώνει άνοδο 0,29%.

Ο Stoxx Europe 600 έκλεισε με άνοδο 0,4% στις 350 μονάδες.

Μεγάλος χαμένος της σημερινής συνεδρίασης η Τράπεζα της Ιρλανδίας η μετοχή της οποίας υποχώρησε 2.8% αφού ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος Γουίλμπουρ Ρος ανακοίνωσε ότι πουλάει το εναπομένον μερίδιο του στην κεντρική τράπεζα της χώρας.

Στο -3,2% βρέθηκε η Booker Group, καθώς η Goldman Sachs αφαίερεσε τη μετοχή από τη λίστα των αγορών της, καθώς αναμένει πτώση των πωλήσεων το 2014 και το 2015.

Στον αντίποδα, η Gemalto ενισχύθηκε κατά 1,9%, μετά την ανακοίνωση ότι η κινεζική China Telecom’s SIM θα κάνει χρήση του λογισμικού της στα κινητά τηλέφωνα που κατασκευάζει.

 Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, η βιομηχανική παραγωγή της Βρετανίας αυξήθηκε επί τρίτο συνεχόμενο μήνα τον Απρίλιο, αφού σε ετήσια βάση αυξήθηκε κατά 3%.

Η παραγωγή των βρετανικών εργοστασίων, ορυχείων και κοινωφελών υπηρεσιών αυξήθηκε 0,4% από τον Μάρτιο, όταν είχε αυξηθεί 0,1%.

Επίσης, επιδείνωση παρουσίασε το επιχειρηματικό κλίμα στη Γαλλία τον Μάιο, ενώ η οικονομική ανάπτυξη αναμένεται να κινηθεί σε μέτρια επίπεδα στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με έρευνα της Τράπεζας της Γαλλίας.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης στη μεταποίηση μειώθηκε στις 97 μονάδες από 98 μονάδες τον Απρίλιο και ο δείκτης στις υπηρεσίες υποχώρησε στις 93 μονάδες από  94 μονάδες.

Παράλληλα, συρρίκνωση παρουσίασε η ιταλική οικονομία στο πρώτο τρίμηνο του έτους, εντείνοντας τις ανησυχίες ότι η ανάπτυξη ενδέχεται να είναι αναιμική φέτος.

Η ιταλική στατιστική υπηρεσία Istat ανακοίνωσε σήμερα πως το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 0,1% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, επιβεβαιώνοντας την αρχική της εκτίμηση αλλά και τις προβλέψεις των οικονομολόγων. Στο αντίστοιχο τρίμηνο του 2013, το ιταλικό ΑΕΠ είχε μειωθεί κατά 0,5%.