Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Ανοδικά έκλεισαν τα ασιατικά χρηματιστήρια την Πέμπτη, οδεύοντας προς υψηλά έξι ετών μετά την ανακοίνωση της Fed να αφήσει σε χαμηλά επίπεδα τα επιτόκια για παρατεταμένη περίοδο, έως ότου ανακάμψει η αμερικανική οικονομια αλλά και τις δηλώσεις του Κινέζου πρωθυπουργού, Λι Κετσιάνγκ, για την οικονομική πορεία της χώρας.

Ο Nikkei έκλεισε με σημαντικά κέρδη 1,52% στις 15.361 μονάδες, ο Hang Seng με +0,16%, ο Shanghai με πτώση σχεδόν 1%, ο ASX 200 ενισχύθηκε 1,45% και ο Kospi 1,16%. Ο  MSCI Asia Pacific ενισχύθηκε 1,1% στις  145,28 μονάδες.

Η BHP Billiton Ltd. (BHP), η μεγαλύτερη εταιρεία εξόρυξης παγκοσμίως, ενισχύθηκε 3,1%, η Seiko Epson Corp. σημείωσε “άλμα” 8,4% μετά την ανακοίνωση της Citigroup Inc. ότι τα κέρδη της ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών, η China Overseas Land & Investment Ltd υποχώρησε 1,9% καθώς η UBS AG δήλωσε ότι αναμένει μεγαλύτερη πτώση των τιμών των ακινήτων στην Κίνα.

Χθες οι αμερικανικές μετοχές σημείωσαν “άλμα”, με τον S&P 500 να σημειώνει ρεκόρ κλεισίματος, μετά την ανακοίνωση της Fed ότι θα συνεχίσει το tapering καθώς περιμένει η οικονομία να συνεχίσει να ανακάμπτει και ο πληθωρισμός θα παραμείνει συγκρατημένος.

“Η Fed εμφανίστηκε αισιόδοξη για την οικονομία και σύγουρα κατάφερε να κρατήσει χαμηλούς τόνους. Στο θετικό επενδυτικό κλίμα συνέβαλαν και οι δηλώσεις του Κινέζου πρωθυπουργού, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι η χώρα θα διατηρήσει έναν ρυθμό ανάπτυξης τουλάχιστον 7,5%”, σημειώνει ο Σταν Σαμού, αναλυτής αγορών στην  IG Ltd.