Μικρή πτώση σημειώνει η Wall Street, έπειτα από το καλύτερο διήμερο ράλι από τον Απρίλιο, καθώς οι ενεργειακές μετοχές σημειώνουν βουτιά, με αφορμή την υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου σε χαμηλά εννέα μηνών.

Ο Dow υποχώρησε 0,05% στις 16.561 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε απώλειες 0,15% στις 1.934 μονάδες ενώ ο Nasdaq υποχώρησε 0,28% στις 4.389.

Ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 1,4% στις προηγούμενες δύο συνεδριάσεις, εν μέσω προσδοκιών για αποκλιμάκωση των εντάσεων στην Ουκρανία. Ο δείκτης έχει σημειώσει πτώση 3,9% από το ρεκόρ των 1.987,98 μονάδων που σημείωσε στις 24 Ιουλίου, λόγω των ανησυχιών ότι οι συγκρούσεις από το Ιράκ και το Ισραήλ έως την Ουκρανία ενδέχεται να επηρεάσουν αρνητικά την οικονομική ανάπτυξη.

Τα σημερινά μακροοικονομικά στοιχεία στη Γερμανία δείχνουν να επιβεβαιώνουν τους φόβους αυτούς. Η επενδυτική εμπιστοσύνη στη χώρα υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2012 καθώς η κρίση στην Ουκρανία και η αδυναμία σημαντικής επιτάχυνσης της ευρωπαϊκής οικονομίας συγκεντρώνουν σύννεφα πάνω απ’ τη γερμανική οικονομία.

Ο δείκτης του Κέντρου Οικονομικών Ερευνών ZEW, που υπολογίζει τις προσδοκίες επενδυτών και αναλυτών για το επόμενο εξάμηνο, υποχώρησε στις 8,6 μονάδες τον Αύγουστο από 27,1 τον Ιούλιο ενώ οι αναλυτές κατά μ.ο. περίμεναν τις 17 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές εξακολουθούν να παρακολουθούν τις γεωπολιτικές εξελίξεις. Τα βλέμματα στρέφονται σήμερα στη Ρωσία, η οποία στέλνει κομβόι 280 φορτηγών με ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία. Το ΝΑΤΟ προειδοποιεί ότι η βοήθεια ενδέχεται να κρύβει μία προσπάθεια της Ρωσίας να εισβάλει στην Ουκρανία, με την κυβέρνηση της χώρας να τρέφει τους ίδιους φόβους και να δηλώνει ότι δεν θα επιτρέψει την είσοδο των φορτηγών.

Στις μετοχές που δίνουν την τάση, η Chevron σημείωσε πτώση 0,54% και η Exxon Mobil χάνει 0,27%. Απώλειες 1,86% για την Kinder Morgan, έπειτα από το χθεσινό ράλι του 9%.

Βουτιά 9,06% σημειώνει η Nuance Communications, έπειτα από τα κατώτερα των προβλέψεων έσοδα που ανακοίνωσε η εταιρεία λογισμικού αναγνώρισης φωνής. 

Ράλι 16,60% για την Intercept Pharmaceuticals, έπειτα από τις ενθαρρυντικές δοκιμές φαρμάκου της. 

Ο δείκτης φόβου (VIX) κινήθηκε κοντά στο 14,20 – κάτω από των μέσο όρο των τελευταίων 50 κινήσεων. Για κάθε τρεις μετοχές που έπεφταν στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, δύο ανέβαιναν.

Το 10ετές αμερικανικό ομόλογο κατέγραψε απόδοση 2,45% καταγράφοντας άνοδο, ενώ το αμερικανικό δολάριο κέρδισε έδαφος έναντι των άλλων κυριοτέρων νομισμάτων. Το αμερικανικό αργό κατέγραψε πτώση σε χαμηλό 13 μηνών.