Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Υψηλότερα από τις εκτιμήσεις κινήθηκαν τα αποτελέσματα β’ τριμήνου της Motor Oil, σχολιάζει η Alpha Finance, τονίζοντας ότι τα περιθώρια Ιουλίου και Αυγούστου πραγματοποίησαν ριμπάουντ.

 Για το β’ τρίμηνο τα EBITDA διαμορφώθηκαν σε 30 εκατ. ευρώ, έναντι εκτιμήσρων της χρηματιστηριακής για 26 εκατ. ευρώ, και οι ζημίες στα 8 εκατ. ευρώ

Στη βελτιωμένη εικόνα των αποτελεσμάτων συντέλεσαν, σύμφωνα με την Alpha Finance, ο μεγαλύτερος του αναμενόμενου όγκος πωλήσεων και τα υψηλότερα περιθώρια κέρδους στα διυλιστήρια.

 Ο όγκος πωλήσεων από το τμήμα διύλισης ανήλθε στο ρεκόρ των 3,1 εκατ. μ.τ από 2,9 εκατ.

Το καθαρό χρέος μειώθηκε σε € 933 εκατ από € 939 εκατ. στο τέλος του α’ τριμήνου (€ 27 εκατ στο 1ο εξάμηνο του 2014).

“Πιστεύουμε ότι η τάση απομόχλευσης θα συνεχιστεί σταδιακά”, σχολιάζει η Alpha Finance.

Υπενθυμίζεται ότι η ΜΟΗ έχει εκδώσεί πρόσφατα ένα 5ετές ομόλογο € 350 εκατ με απόδοση 5,125%, μειώνοντας το μέσο κόστος του χρέους.

Διατηρεί τη σύσταση οutperform και τη τιμή στόχο των 9,70 ευρώ.