Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Πτώση για πέμπτη ημέρα σημείωσαν οι ασιατικές αγορές την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές εστιάζουν στα στοιχεία πληθωρισμού από την Κίνα, τα οποία δεν κατάφεραν να πιάσουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Αντίθετα, οι ιαπωνικές μετοχές “σκαρφάλωσαν” σε υψηλό έξι ετών.

Ο MSCI Asia Pacific  σημείωσε πτώση 0,1% στις 146,60 μονάδες έχοντας νωρίτερα ενισχυθεί μόλις 0,2%.

Ο Νikkei έκλεισε με κέρδη έξι ετών με +0,8% στις 15.909 μονάδες, ο Hang Seng υποχώρησε 0,24%, ο ASX 200 κατέγραψε απώλειες 0,52%, ο Shanghai με πτώση 0,44% και ο Kospi με πτώση 0,17%. Ο ιαπωνικός Topix επίσης ενισχύθηκε 0,3% σε υψηλά έξι ετών χάρη στο αδύναμο γεν.

Η μετοχή της SK Holdings ενισχύθηκε 6,9% μετά την ανακοίνωση αγοράς ιδίων μετοχών. Η Sony σημείωσε άνοδο 2,9%, η Myer υποχώρησε 12% καθώς δεν κατάφερε να φτάσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών για την κερδοφορία του 2014 και η Seven & I Holdings έχασε 1,7%.

Τα προθεσμιακά συμβόλαια του  S&P 500 υποχώρησαν 0,1% μετά την ανάκαμψη του αμερικανικού δείκτη χθες.

Το ράλι στις ιαπωνικές μετοχές θα συνεχιστεί. Το γεν θα συνεχίσει να υποχωρεί και το δολάριο να ενισχύεται στην προοπτική της αύξησης των επιτοκίων από τη Fed” τόνισε ο  Desmond Chua αναλυτής αγορών στην  CMC Markets στη Σιγκαπούρη.

“Οι επενδυτές παρακολουθούν επίσης τα στοιχεία πληθωρισμού της Κίνας. Η αδυναμία στις εισαγωγές και η πτώση της τιμής των εμπορευμάτων αντανακλά την αδύναμη εγχώρια ζήτηση” προσθέτει.

Οι τιμές πληθωρισμού στην Κίνα τον Αύγουστο διαμορφώθηκαν στο 2% έναντι εκτιμήσεων για 2,2% από 2,3% τον Ιούλιο.