Σύσταση outperform και τιμή στόχο τα 0,81 ευρώ, με εύρος 0,65-1,12 δίνει για την Alpha Bank η Piraeus Sec., ενώ για την Εθνική η τιμή-στόχος είναι στα 3,38 ευρώ, με εύρος 2,43-4,51 ευρώ.
Για την Eurobank η τιμή στόχος είναι τα 0,43 ευρώ με εύρος τιμών 0,26-0,57 ευρώ και σύσταση neutral.
Η χρηματιστηριακή τοποθετεί την Εθνική στην κορυφή των προτιμήσεων της από τον κλάδο καθώς: α) τα προ προβλέψεων κέρδη έχουν θετικά περιθώρια λόγω της Finansbank β) υπάρχει μικρή πιθανότητα να χρειαστεί νέα κεφάλαια, γ) έχει ισχυρή ρευστότητα με δείκτη δανείων προς καταθέσεις χαμηλότερο του 100% και καθαρή χρηματοδότηση από το Ευρωσύστημα στο 4% του ενεργητικού της, δ) διαθέτει ισολογισμό με τον μικρότερο ρίσκο από την άποψη της ποιότητας των δανείων έναντι των αποθεματικών κεφαλαίων και ε) διαπραγματεύεται σε ελκυστική τιμή σχετικά με την ενσώματη αξία προσαρμοσμένη για τη Finansbank και τον επιπρόσθετο αναβαλλόμενο φόρο στις 0,72 φορές δείκτη P/E στις 6,7 φορές για το 2017.
Οι ελληνικές τράπεζες, σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, θα περάσουν με επιτυχία τα stress tests της ΕΚΤ, καθώς έχουν δημιουργήσει σημαντικές κεφαλαιακές εφεδρείες. Επιπλέον, έχουν κατατεθεί λεπτομερή επιχειρηματικά σχέδια τα οποία έχουν λάβει έγκριση από την DGComp που αποσκοπεί στην απελευθέρωση πρόσθετων κεφαλαίων.
Για την Alpha Bank θεωρεί ότι υπάρχει μικρή πιθανότητα για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου στο πλαίσιο της άσκησης της ΕΚΤ καθώς διαθέτει σημαντικά κεφαλαιακά αποθέματα.
Αντίστοιχα και για την Εθνική υπάρχουν μικρές πιθανότητες για νέα αύξηση κεφαλαίου, καθώς παράγει επαρκή κέρδη προ προβλέψεων.
Η Eurobank, σύμφωνα με τους αναλυτές, εμφανίζει το χαμηλότερο δείκτη στο 9,1%, προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις της Βασιλείας 3 (CET-1 Basel III fully loaded) και θα επωφεληθεί τα μέγιστα από την αναταξινόμηση του αναβαλλόμενου φόρου σε έκπτωση φόρου, μειώνοντας την ανάγκη για οποιαδήποτε αύξηση κεφαλαίου.
Όπως αναφέρει, οι βραχυπρόθεσμοι καταλύτες για τον τραπεζικό κλάδο είναι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης των τεστ της ΕΚΤ έως τα τέλη του Οκτωβρίου, η αναταξινόμηση του αναβαλλόμενου φόρου σε έκπτωση φόρου, η χαλάρωση από την ΕΚΤ των ορίων για τις εγγυήσεις και ο ι επερχόμενες ελληνικές προεδρικές εκλογές.
Στον παρακάτω πίνακα, υπολογίζονται οι πρόσθετες προβλέψεις που απαιτούνται για την αύξηση της κάλυψης στο 50% μετά την ένταξη στον ισολογισμό των μη εξυπηρετούμενων δανείων των καθαρών δανείων σε αναδιάρθρωση, όπως προβλέπεται από τις ελληνικές τράπεζες.
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.