search icon

Αγορές

Ανακάμπτει μετά το sell-off η Wall Street

Παραμένει, πάντως, η λεκτική κόντρα μεταξύ ΗΠΑ και Β. Κορέας

Ανοδική πορεία ακολουθούν οι αμερικανικές μετοχές, καθώς τα αδύναμα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ φαίνεται να απομακρύνουν, προς το παρόν, την αύξηση επιτοκίων και ενώ παραμένει ενεργή η κόντρα μεταξύ ΗΠΑ και Β. Κορέας.

Κέρδη 0,23% για τον Dow Jones στις 21.893 μονάδες, με τη μετοχή της Apple να αποτελεί το βασικό στήριγμα του δείκτη. Στο 0,33% η άνοδος για τον S&P 500 στις 2.446 μονάδες, ενώ 0,52% υψηλότερα κινείται ο Nasdaq στις 6.249 μονάδες.

Στον αντίποδα ισχυρή πτώση -μετά το χθεσινό εντυπωσιακό ράλι- εμφανίζει ο δείκτης μεταβλητότητας ή «φόβου» Vix, ο οποίος υποχωρεί άνω του 8% στις 14,75 μονάδες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, ο πληθωρισμός ενισχύθηκε 0,1% τον Ιούλιο, ενώ οι αναλυτές είχαν εκτιμήσει ότι θα ενισχύονταν 0,2%. «Επειδή οι αριθμοί ήταν χαμηλότεροι, η αγορά τους εξέλαβε ως σήμα πως η Fed δεν θα προχωρήσει σε αύξηση επιτοκίων τον Σεπτέμβριο», εκτίμησε ο Robert Pavlik, κορυφαίος αναλυτής της Boston Private.

Πάντως ο λεκτικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Β. Κορέας παραμένει, με αρκετούς διεθνείς παράγοντες να υποστηρίζουν ότι το ενδεχόμενο σύγκρουσης μεταξύ των δύο χωρών δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Exit mobile version