search icon

Αγορές

Καταρρέουν οι δείκτες στο Χρηματιστήριο της Μόσχας – Διψήφια πτώση για τον ΜΟΕΧ (upd)

Ισχυρή πτώση για τις μετοχές των Sberbank, Gazprom και Lukoil μετά την αναστολή των διαπραγματεύσεων - Νέο χαμηλό για το ρούβλι

Σε ιστορικό χαμηλό έναντι του δολαρίου υποχώρησε το ρούβλι καθώς, η διαπράγματευση στο Χρηματιστήριο της Μόσχας ξεκίνησε με καθυστέρηση, μετά την επίθεση των ρωσικών δυνάμεων σε στόχους σε ολόκληρη την Ουκρανία.

Ο δείκτης ΜΟΕΧ του ρωσικού χρηματιστηρίου έφτασε να υποχωρεί πάνω από 45%, εν’ω λίγο μετά τις 11:00 το πρωί κατέγραφε απώλειες της τάξης του 28,40%.

Το ρούβλι προσέγγισε τα 90 έναντι του δολαρίου στις διατραπεζικές συναλλαγές και τα 100 έναντι του ευρώ, αφότου το Χρηματιστήριο της Μόσχας ανέστειλε τις συναλλαγές σε όλες τις αγορές.

Οι μετοχές των μεγαλύτερων εταιρειών της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των Sberbank PJSC, Gazprom PJSC και Lukoil PJSC, υποχώρησαν περισσότερο από 10%.

Το χρηματιστήριο της Μόσχας άνοιξε και πάλι έπειτα από την προσωρινή αναστολή των συναλλαγών, σημειώνοντας πάνω από 28%, ύστερα από τη στρατιωτική επιχείρηση που εξαπέλυσε η Ρωσία εναντίον της Ουκρανίας.

Η έναρξη της διαπραγμάτευσης καθυστέρησε προσωρινά, για να επιτρέψει στην κεντρική τράπεζα της Ρωσίας να ανακοινώσει ένα έκτακτο πακέτο μέτρων, παρεμβαίνοντας στις αγορές συναλλάγματος και αυξάνοντας τη ρευστότητα στις τράπεζες.

Διαβάστε ακόμη

Faisgroup: Βάζει μπροστά το Castello Bibelli στην Κέρκυρα το 2023 – Τα σχέδια για Κρήτη και Σαντορίνη (pics)

Aramco: Mega deal 15,5 δισ. δολ. με BlackRock για τους αγωγούς φυσικού αερίου

Τα παράπονα του Τριωδίου στο ΚΙΝΑΛ, οι τοίχοι με τα αυτιά στα πλουσιόσπιτα, ο γάμος ΑΝΕΚ – Attica Group και τα όνειρα των «Μπάκων» στην κινητή τηλεφωνία 

 

Exit mobile version