Με εκκίνηση από τη Σαντορίνη τον ερχόμενο Απρίλιο και επόμενους σταθμούς την Κέρκυρα και την Κρήτη πραγματοποιείται το μεγάλο ‘’άνοιγμα’’ του Faisgroup στον τομέα της φιλοξενίας, έναν από τους πιο καινούριους κλάδους δραστηριοποίησης του ομίλου, όπου εντάσσεται και η γαστρονομία.

Μετά το 5* Radisson Blu Zaffron Resort στη Σαντορίνη που πρωτολειτούργησε (soft opening) την περυσινή σεζόν και ανοίγει εκ νέου τώρα με πλήρη λειτουργία από την ερχόμενη άνοιξη, ο όμιλος ‘’τρέχει’’ ήδη το κομμάτι των αδειοδοτήσεων- μελετών για την αναβίωση του ιστορικού Castello Bibelli στην Κέρκυρα που έχει αναλάβει από κοινού με την επενδυτική Bluehouse.

H εκκίνηση των εργασιών για το project των περίπου 20 εκατ. ευρώ αναμένεται από το 2023 για την αναβίωση και μετατροπή του Πύργου σε μία boutique μονάδα υψηλών προδιαγραφών που θα περιλαμβάνει και έναν περιορισμένο αριθμό κατοικιών εντός της έκτασης των 77 στρεμμάτων.

Στο πλαίσιο του Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης του Δημόσιου Ακινήτου του Castello Bibelli, 13 χλμ. βόρεια της πόλης της Κέρκυρας και 700 μ. από την παραλία της Δασιάς, προβλέπεται η υποχρέωση των επενδυτών (σε συνέχεια του διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ που είχε ολοκληρωθεί το 2020) να αποκαταστήσουν το διατηρητέο κτίριο που έχει χαρακτηριστεί νεότερο μνημείο.

Castello Bibelli

Eνόψει της μετά- Covid εποχής και της νέας περιόδου ανάκαμψης του τουρισμού στην Ελλάδα αλλά και την υπόλοιπη Ευρώπη ο όμιλος Fais, με επικεφαλής τον Σάμι Φάις, εστιάζει στο κομμάτι της 5* φιλοξενίας για την περαιτέρω ανάπτυξη του νεότερού του κλάδου ‘’Φιλοξενίας και Γαστρονομίας’’ (Hospitality & Gastronomy Division). Tα συγκεκριμένα επιχειρηματικά projects έρχονται να προστεθούν στις λοιπές δραστηριότητες το Faisgroup, διαθέτοντας ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο από διεθνή brands στο χώρο της πολυτελούς μόδας, της ένδυσης, των αθλητικών ειδών, καλλυντικών κ.α. με παρουσία σε λιανική και χονδρική σε Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία και Ρουμανία, πέραν της παρουσίας του ομίλου επίσης στο χώρο των καλλυντικών.

Modiano

Στον κλάδο ‘’Hospitality & Gastronomy Division’’ του ομίλου εντάσσονται ακόμη, πέραν των δύο projects στην Σαντορίνη και την Κέρκυρα, η εμβληματική Aγορά Μοδιάνο στη Θεσσαλονίκη και η αλυσίδα παγωτού Bufala Gelato, που λειτουργεί εδώ και μία πενταετία. Επιπλέον, στα επόμενα τουριστικά projects του ομίλου εντάσσεται και η ανάπτυξη ιδιόκτητης έκτασης στην Κρήτη, σε μεταγενέστερο ωστόσο χρόνο. Από τις νέες δραστηριότητες του ομίλου αναμένεται να δημιουργηθούν 450 νέες θέσεις εργασίας -300 στην Αγορά Μοδιάνο και 150 στο 5* Radisson Blu Zaffron Resort.

Αγορά Μοδιάνο πριν από το καλοκαίρι

Οσον αφορά ειδικότερα την Αγορά Μοδιάνο όπου οι εργασίες είναι σε πλήρη εξέλιξη με ολοκληρωμένες και τις πρώτες συμφωνίες μίσθωσης για τις οποίες οι ανακοινώσεις θα γίνουν τις επόμενες εβδομάδες, αναμένεται να λειτουργήσει λίγο πριν το καλοκαίρι, τέλος Μαϊου – αρχές Ιουνίου.

Το ορόσημο της επαναλειτουργίας, μέσα στο 2022 συμπίπτει με τα 100 χρόνια από τη δημιουργία της Αγοράς Μοδιάνο από τον Έλι Μοδιάνο, το 1922 με στόχο «να αποτελέσει και πάλι την Κεντρική Αγορά Τροφίμων της Θεσσαλονίκης και παράλληλα έναν χώρο κοινωνικής συναναστροφής, πολιτισμού, γαστρονομίας και εκδηλώσεων», όπως αναφέρουν οι επιτελείς του ομίλου Φάις.

Το φιλόδοξο έργο του ομίλου καλύπτει την αποκατάσταση και ανακαίνιση του διατηρητέου κτιρίου και την εσωτερική ανανέωσή του «με τη χρήση σύγχρονης οικοδομικής τεχνολογίας αλλά και μια νέο φιλοσοφία που παρέχει σύγχρονες εγκαταστάσεις σε εμπόρους- συνεργάτες και εκλεπτυσμένες επιλογές ψυχαγωγίας και πολιτισμού με pop -up εκδηλώσεις, γαστρονομικά και μουσικά φεστιβάλ σε Θεσσαλονικείς και επισκέπτες της πόλης».

Το Radisson Blu Zaffron Resort

Tο ολοκαίνουργιο 5* Radisson Blu Zaffron Resort ξεκίνησε -σε πρώτη φάση- τη λειτουργία του τον Αύγουστο του 2021 στη Σαντορίνη με 102 σουίτες, υπό τον όμιλο Fais σε συνεργασία με το Radisson Hotel Group και κάνει τώρα το πλήρες ξεκίνημά του για τη νέα σεζόν στις 18 Απριλίου.

Η επένδυση που ανέρχεται στα 20 εκατ. ευρώ σηματοδοτεί το πρώτο άνοιγμα του Faisgroup στο κομμάτι της φιλοξενίας και η επιλογή της Σαντορίνης -ενός από τους πιο γνωστούς premium ταξιδιωτικούς προορισμούς παγκοσμίως- συνδυάζεται με την εξασφάλιση του επιπέδου ποιοτικής φιλοξενίας που χαρακτηρίζει το διεθνές brand της Radisson Blu.

Oπως αναφέρεται στην περιγραφή του ξενοδοχείου «πέρα από την παραλία, τζακούζι και θερμαινόμενες ιδιωτικές πισίνες υπάρχουν σε όλα σχεδόν τα δωμάτια, ενώ το Zaffron διαθέτει και δύο κεντρικές θερμαινόμενες πισίνες, 220 και 138 τ.μ., με την κεντρική πισίνα να αποτελεί την καρδιά του θερέτρου».

Υπεύθυνοι για το concept design και το master plan της Zaffron είναι οι Έλληνες αρχιτέκτονες Arc-Set.

Όπως επισημαίνουν οι επιτελείς του, το Zaffron αξιοποιεί «τη δύναμη των διεθνών συνεργασιών για να προσφέρει ένα μοναδικό concept και μία σειρά αυθεντικών εμπειριών με άξονα τη γαστρονομία.

Αφετηρία αυτής της προσπάθειας είναι το εστιατόριο Zeffirino, ένα από τα πιο διαχρονικά εστιατόρια της Ιταλίας που άνοιξε το 1939 στη Γένοβα και διατηρεί έκτοτε παγκόσμια φήμη στον χώρο της γαστρονομίας διατηρώντας τον χαρακτήρα και τη δομή της οικογενειακής επιχείρησης και προσελκύοντας μία πληθώρα διασήμων επισκεπτών στην πορεία των περασμένων δεκαετιών, από τη Σοφία Λόρεν, τον Φρανκ Σινάτρα, τον Λουτσιάνο Παβαρότι, τον Ερος Ραματζότι, τον Μοχάμεντ Άλι, τον Πάπα Φραγκίσκο, Πάπα Ιωάννη Παύλο Β’ κ.ά.».

Διαβάστε ακόμη:

Η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία: Εκρήξεις σε Κίεβο, Μαριούπολη και Οδησσό

Σύστημα Eispraxis: Η εφορία ενεργοποιεί ένα «υπερόπλο» για αυτόματες κατασχέσεις

Ο πόλεμος στην Ουκρανία βάζει «φωτιά» στο πετρέλαιο: Ξεπέρασε τα 100 δολ το βαρέλι