search icon

Αγορές

Ανοδικά έκλεισαν οι ευρωαγορές λόγω των θετικών εξελίξεων στο εμπόριο

Στο +0,40 ο Stoxx 600 - Σημαντικά κέρδη σε Φρανκφούρτη και Παρίσι

Με άνοδο έκλεισαν την Παρασκευή, στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Οι αγορές επηρεάστηκαν θετικά από τις δηλώσεις του οικονομικού συμβούλου του Λευκού Οίκου, Λάρι Κούντλοου, ότι η επίτευξη της πρώτης φάσης της εμπορικής συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας «είναι κοντά».

Διευκρίνισε πάντως ότι αν και και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, είναι ικανοποιημένος από αυτό που βλέπει «δεν είναι έτοιμος να δεσμευτεί». Την ίδια ώρα ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπ. Εμπορίου ζητά την ακύρωση των υφιστάμενων δασμών.

Ο πανευρωπαϊκός  δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με άνοδο 0,40% στις 406,04 μονάδες.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 0,14%, στις 7.302,94 μονάδες. Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX έκλεισε με άνοδο 0,47%, στις 13.241,75 μονάδες. Στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 έκλεισε με κέρδη 0,65%, στις 5.939,27 μονάδες. Στην περιφέρεια, ο δείκτης FTSE MIB στο Μιλάνο έκλεισε ανοδικά κατά 0,46%, στις 23.588,59 μονάδες. Στη Μαδρίτη ο δείκτης ΙΒΕΧ 35 έκλεισε στις 9.261,40 μονάδες, με άνοδο 0,96%.

Νωρίτερα, οι ασιατικοί δείκτες αντέδρασαν θετικά στις εμπορικές εξελίξεις. Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν ο νοτιοκορεατικός Kospi και οι αυστραλιανοί δείκτες.

Στην Ευρώπη, η εκτελεστική εξουσία της ΕΕ ξεκίνησε νομική υπόθεση κατά του Ηνωμένου Βασιλείου επειδή δεν όρισε νέο εκπρόσωπο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Παράλληλα, όπως έδειξαν τα στοιχεία Οκτωβρίου η καταναλωτική δαπάνη μειώθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, αυξάνοντας τις ανησυχίες ότι η οικονομία της χώρας συνεχίζει να χάνει δυναμική ενόψει των εκλογών του Δεκεμβρίου.

Exit mobile version