Αγορές

Ανοδικά η Ασία – Υποχώρησαν οι δείκτες σε Χονγκ Κονγκ και Κίνα

  • newsroom


Ο δείκτης Hang Seng έχασε 0,79% κατά την πρώτη ημέρα συναλλαγών μετά την τριήμερη αργία από την περασμένη Παρασκευή, ενώ ο κινεζικός Shanghai composite έχασε 0,24%

Ανοδικά κινήθηκαν οι περισσότερες ασιατικές αγορές, με εξαίρεση τις αγορές της ηπειρωτικής Κίνας και του Χονγκ Κονγκ που έχασαν έδαφος.

Στην Αυστραλία ο ASX 200 κέρδισε 0,61%. Οι τραπεζικές μετοχές κινήθηκαν ανοδικά, με την ANZ να κερδίζει 0,09%, την  National Australia Bank 0,19%, την Westpac 0,36% και την Commonwealth Bank 0,58%.

Στην Ιαπωνία, ο δείκτης  Nikkei 225 κατέγραψε άνοδο 0,12% ενώ ο ευρύτερος Topix κέρδισε 0,38%.

Στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi ενισχύθηκε κατά 0,33%, ωστόσο η δεικτοβαρής μετοχή της Samsung Electronics έχασε 0,47% μετά τη δημοσίευση των προβλέψεών της για τα κέρδη του α’ τριμήνου 2021.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία εκτιμά ότι τα λειτουργικά κέρδη ανήλθαν σε 8,3 δισ. δολάρια, σημειώνοντας άνοδο 44% σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρυσι.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng έχασε 0,79% κατά την πρώτη ημέρα συναλλαγών μετά την τριήμερη αργία από την περασμένη Παρασκευή, ενώ στη ηπειρωτική Κϊνα ο Shanghai composite έχασε 0,24%.

Στο μεταξύ, το ΔΝΤ αναθεώρησε τις προβλέψεις του για την παγκόσμια οικονομία. Την Τρίτη, ανακοίνωσε ότι αναμένει αύξηση του παγκόμσιου ΑΕΠ στο 6% το 2021, έναντι πρόβλεψης για  5,5% τον Ιανουάριο, ενώ η επικεφαλής οικονομολόγος Γκίτα Γκοπινάθ δήλωσε ότι παρά τις παρατεταμένες αβεβαιότητες γύρω από την πανδημία, μια «έξοδος από αυτήν την οικονομική  κρίση γίνεται ολοένα και πιο ορατή».

Διαβάστε ακόμη:

Επίδομα €400: Πότε πληρώνονται οι δικαιούχοι σε τουρισμό, επισιτισμό από τον ΟΑΕΔ

Λιανεμπόριο: «Λάστιχο» το click inside μήπως… μπει πελάτης

D-day για Τράπεζα Πειραιώς: Στο «μικροσκόπιο» των μετόχων η ΑΜΚ έως ένα δισ. ευρώ

 

Απόρρητο Απόρρητο