search icon

Αγορές

Ανοδικά οι ευρωαγορές με focus σε εμπόριο και εταιρικά αποτελέσματα

Σε θετικό έδαφος κινούνται τα ευρωπαϊκά ταμπλό, με τους επενδυτές να αντιδρούν θετικά σε ανακοινώσεις εξαγορών, αλλά και στις κυοφορούμενες εξελίξεις στις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ – Κίνας

Σε θετικό έδαφος κινούνται τα ευρωπαϊκά ταμπλό, με τους επενδυτές να αντιδρούν θετικά σε ανακοινώσεις εξαγορών, αλλά και στις κυοφορούμενες εξελίξεις στις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ – Κίνας.

Ο πανευρωπαϊκός Euro Stoxx 600 σημειώνει οριακή άνοδο 0,01%, στις 387,58 μονάδες με τους διάφορους κλάδους και τους μεγαλύτερους δείκτες σε μεικτό έδαφος.

Ο βρετανικός FTSE 100 στο -0,14%, ο γερμανικός DAX -0,02%, ο γαλλικός CAC 40 +0,02%, ενώ στην ευρό-περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύεται 0,43%, και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 επίσης με άνοδο 0,44%.

Οι αγορές εστιάζουν στα εταιρικά αποτελέσματα, καθώς πολλές εταιρείες προβαίνουν εντός της εβδομάδας σε ανακοινώσεις. Citigroup και Goldman Sachs ανακοινώνουν σήμερα, με τις τραπεζικές μετοχές της Ευρώπης να σημειώνουν ήδη άνοδο 1%.

Η μετοχή του διαφημιστικού ομίλου Publicis ενισχύθηκε κατά 2% μετά την είδηση για την εξαγορά της εταιρείας διαφήμισης και data Epsilon, με τίμημα 4,4 δισ. δολ.

Στο μεταξύ, η Norsk Hydro έκανε άλμα 4% μετά την κίνηση του δημόσιου κατηγόρου στη Βραζιλία να άρει εμπάργκο παραγωγής στη χώρα.

Στο μεταξύ, οι επενδυτές και σήμερα εστιάζουν στις συνομιλίες ΗΠΑ – Κίνας για το εμπόριο. Το Σαββατοκύριακο ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ, Steve Mnuchin, ανέφερε ότι ελπίζει πως σύντομα οι συνομιλίες θα καταλήξουν. Το Σάββατο ανέφερε ότι η εμπορική συμφωνία σύντομα θα προχωρήσει περισσότερο από τις προηγούμενες συμφωνίες μεταξύ των δυο πλευρών, οι οποίες, όπως είπε, είναι κοντά στον τελικό γύρο των διαπραγματεύσεων, όπως μεταδίδει το Reuters.

Exit mobile version