Στις 840,27 μονάδες έκλεισε την Παρασκευή ο Γενικός Δείκτης Τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, καταγράφοντας πτώση 0,77%, παρά τις ανοδικές τάσεις που έδειχνε έως και λίγη ώρα μετά την έναρξη της συνεδρίασης. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε σε πολύ χαμηλά επίπεδα, μόλις 35,53 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με απώλειες 0,83%, στις 2.066,99 μονάδες, ενώ στο -1,35% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 1.333,73 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με πτώση 1,44% στις 701,08 μονάδες.

Σε επίπεδο μετοχών, ο  Μυτιληναίος σημείωσε τις μεγαλύτερες απώλειες για τον δείκτη FTSE 25, της τάξεως του 2,12%, ενώ άνω του 1% ήταν η πτώση των μετοχών Alpha Bank, ΟΛΠ, Eurobank, Φουρλής, Βιοχαλκο, ΟΤΕ, Πειραιώς, Σαράντης και ΕΧΑΕ. Ήπια πτωτικά έκλεισαν οι Coca Cola, Jumbo, Τέρνα Ενεργειακή, Ελληνικά Πετρέλαια, Aegean, ΔΕΗ, ΓΕΚ Τέρνα και Εθνική.

Αντίθετα, Λάμδα και ΟΠΑΠ προσπάθησαν να διαφοροποιηθούν με το +1,2% που κατέγραψαν και οι δύο,  ενώ μικρά ήταν τα κέρδη στις μετοχές του Τιτάνα, ΑΔΜΗΕ και Ελλάκτωρ. Αμετάβλητοι παρέμειναν οι τίτλοι της  Motor Oil και της Cenergy.

Ανάλογη ήταν και  η εικόνα και στα ομόλογα, καθώς η κυβερνητική κρίση στην Ιταλία που τρέπει τους επενδυτές σε φυγή από τα ιταλικά ομόλογα, παρέσυρε σε πτώση και τους ελληνικούς τίτλους, οι οποίοι, παρά το πρόσφατο ράλι και τη ραγδαία αποκλιμάκωση των αποδόσεων, παραμένουν ακόμα μακριά από την επενδυτική βαθμίδα

Οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων ενισχύθηκαν στο 2,149%, την ώρα που οι αποδόσεις των άλλων ευρωπαϊκών ομολόγων δεν σημειώνουν αξιόλογη μεταβολή.