search icon

Αγορές

Άνοδος στις ευρωαγορές – Οι επενδυτές αξιολογούν τις αυξήσεις επιτοκίων

Σκληρές δηλώσεις αξιωματούχων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, οι οποίοι «έδειξαν» προς νέες αυξήσεις επιτοκίων το επόμενο διάστημα

Ήπια ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να αξιολογούν την τροχιά που διαγράφει η νομισματική πολιτική, μετά από ορισμένες σκληρές δηλώσεις αξιωματούχων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, οι οποίοι «έδειξαν» προς νέες αυξήσεις επιτοκίων το επόμενο διάστημα.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,49%  στις… μονάδες, με τις εταιρείες κοινής ωφέλειας να κάνουν άλμα 1,4%. Στον αντίποδα, οι μετοχές τεχνολογίας που υποχώρησαν 0,6%.

Ο βρετανικός FTSE100 κερδίζει 0,31%, ο γερμανικός DAX με άνοδο 0,39%, ο γαλλικός CAC40 ενισχύεται κατά 0,58%, ο ιταλικός FTSE MIB στο +0,59% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ35 με κέρδη 0,38%.

Οι διεθνείς αγορές πήραν μια ανάσα ανακούφισης μετά τα στοιχεία της περασμένης εβδομάδας που έδειξαν χαμηλότερο του αναμενόμενου πληθωρισμό, αυξάνοντας έτσι τα στοιχήματα ότι η αμερικανική Fed θα πρέπει να επιβραδύνει τις επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων.

Πάντως, ο επικεφαλής της Fed του Σεντ Λούις, Τζέιμς Μπούλαρντ, ανέφερε χθες Πέμπτη ότι «το επιτόκιο δεν βρίσκεται ακόμη σε μια ζώνη που μπορεί να θεωρηθεί αρκετά περιοριστική».

Ο Μπούλαρντ είπε ότι το τελικό επιτόκιο των ομοσπονδιακών κεφαλαίων θα μπορούσε να φτάσει στη ζώνη από 5% έως 7%, ψηλότερα από αυτό που αποτιμά η αγορά αυτή τη στιγμή.

Οι επενδυτές παρακολουθούν στενά τα οικονομικά στοιχεία που δημοσιοποιούνται καθώς και το πώς αντιδρούν σε αυτά οι κεντρικές τράπεζες.

Διαβάστε ακόμη:

Τα τρία ραντεβού του Nolita, το «Do svidaniya» της Γκρίσιν και το dark της Leroy Merlin

«Τελευταία έξοδος» – Έλον Μασκ: Μετά τις απολύσεις, κύμα παραιτήσεων στο Twitter – Κλείνουν γραφεία

Σκρέκας: «Η Ελλάδα πρωτοπόρα στη στήριξη των καταναλωτών και την πράσινη μετάβαση»

 

 

Exit mobile version