Συνεχίζει την ανοδική του πορεία το ελληνικό Χρηματιστήριο, με οδηγούς τις τραπεζικές μετοχές, που παραμένουν στο προσκήνιο για έκτη συνεχόμενη εβδομάδα, καταγράφοντας σημαντικές αποδόσεις από τις αρχές του έτους.
O Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 721,95 μονάδες, σημειώνοντας ήπια άνοδο 0,28%.
Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 18,25 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,15%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,33%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Εθνικής (+2,81%), της ΑΔΜΗΕ (+1,56%) και του ΟΠΑΠ (+1,09%).
Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές του ΟΤΕ (-0,45%) και της Grivalia Properties (-0,39%).
Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τραπεζών (+0,84%) και του Πετρελαίου (+0,60%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες του Εμπορίου (-2,25%) και των Τηλεπικοινωνιών (-0,45%).
Σε ιστορικά χαμηλά κινείται σήμερα και η απόδοση στο 5ετές ελληνικό ομόλογο, το οποίο διαμορφώνεται στο 2,62%.
Σημειώνεται ότι σε ετήσια βάση, η απόδοση του 5ετούς έχει υποχωρήσει έως και 22,93%.

Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.