Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Στο «κόκκινο» έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές την Τρίτη, με τους επενδυτές να αξιολογούν τα τελευταία εταιρικά νέα και τις δηλώσεις του διοικητή της Fed, Ζερόμ Πάουελ.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε πτωτικά 0,7% στις 382,36 μονάδες, μετά από μεικτά πρόσημα.

Στους επιμέρους δείκτες, ο FTSE 100 έκλεισε με απώλειες 0,1% στις 7.282 μονάδες, ο DAX έκλεισε με πτώση 0,29% στις 12.490 μονάδες, ο CAC υποχώρησε κατά 0,01% στις 5.343 μονάδες, ο IBEX με απώλειες 0,02% στις 9.900 μονάδες ενώ ο FTSE MIB έκλεισε με οριακή άνοδο 0,08% στις 22.724 μονάδες.

Στο ταμπλό, οι μετοχές των media κατέγραψαν τη μεγαλύτερη άνοδο μετά τις πληροφορίες ότι η αμερικανική Comcast σχεδιάζει να εξαγοράσει τη Sky έναντι 22,1 δισ. στερλίνες. Η μετοχή της Sky κατέγραψε «άλμα» 20,5%.

Αντίθετα, οι μετοχές χημικών κατέγραψαν τη μεγαλύτερη πτώση, μετά τα χειρότερα των αναμενόμενων αποτελεσμάτων. Η γερμανική BASF υποχώρησε πάνω από 2%. Απώλειες 1,25% και για τον κλάδο των καταναλωτικών αγαθών.

Στις επιμέρους μετοχές, η Standard Chartered ενισχύθηκε κατά 1,2%, μετά την ανακοίνωση ότι επαναφέρει την καταβολή μερισμάτων ενώ η Poste Italiane ενισχύθηκε κατά 6% μετά την ανακοίνωση του 5ετούς στρατηγικού της πλάνου.

«Βουτιά» 4,4% για τη Fresnillo μετά τη χειρότερη της αναμενόμενης κερδοφορίας.