Αγορές

Απώλειες στην Ασία μετά το ράλι στην Wall – Πτώση άνω του 2% σε Χονγκ Κονγκ και Κορέα

  • newsroom


Η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας ανακοίνωσε δεν θα δίσταζε να λάβει πρόσθετα μέτρα χαλάρωσης εάν χρειαστεί, καθώς παρακολουθεί τον αντίκτυπο της Covid-19

Πτώση κατέγραψαν οι ασιατικοί δείκτες που δεν ακολούθησαν τα νέα υψηλά που σημείωσαν χθες στην Wall Street, Nasdaq και S&P 500.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei υποχώρησε κατά 0,96% ενώ ο ευρύτερος Topix έχασε 0,5%.

Από τα πρακτικά της συνεδρίασης νομισματικής πολιτικής της Τράπεζας της Ιαπωνίας τον Δεκέμβριο προκύπτει ότι τα μέλη της συμφώνησαν ότι η κεντρική τράπεζα δεν θα δίσταζε να λάβει πρόσθετα μέτρα χαλάρωσης εάν χρειαστεί, καθώς παρακολουθεί τον αντίκτυπο της Covid-19.

«Με βάση αυτό, τα περισσότερα μέλη συμμερίστηκαν την άποψη ότι, όσον αφορά τα επιτόκια, αναμένει τα βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα επιτόκια να παραμείνουν στα σημερινά ή χαμηλότερα επίπεδα», αναφέρεται στα πρακτικά.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai composite έχασε 1,54% ενώ ο Shenzhen component νωρίτερα υποχωρούσε κατά 0,886%.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχώρησε κατά 2,5%.

Στη Νότια Κορέα ο Kospi υποχώρησε κατά 2,14%.

Ο ευρύτερος MSCI για την περιφέρεια Ασίας – Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχώρησε κατά 0,49%.

Οι αγορές σε Αυστραλία και Ινδία παρέμειναν κλειστές λόγω αργίας.

Οι μετοχές των προμηθευτών της Apple στην Ασία σημείωσαν οι περισσότερες  άνοδο, μετά τη χθεσινή άνοδο της μετοχής το τεχνολογικού γίγαντα σε νέο υψηλό.

Στην Ιαπωνία, η μετοχή της Taiyo Yuden κέρδισε 1,66% ενώ η μετοχή της Murata Manufacturing πρόσθεσε 0,99%. Στην Ταϊβάν, η μετοχή της Hon Hai Precision Industry, γνωστής και ως Foxconn, ενισχύθηκε κατά 0,81% ενώ η μετοχή της Taiwan Semiconductor Manufacturing Company κέρδισε 0,47%. Ωστόσο στη Νότια Κορέα, η μετοχή της LG Display υποχώρησε 0,42%.

Στο μέτωπο του κορωνοϊού, η Moderna ανακοίνωσε χθες πως εμβόλιό της φαίνεται να λειτουργεί ενάντια στις δύο μεταλλάξεις του κορωνοϊού που εντοπίστηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Νότια Αφρική, αν και φαίνεται ότι μπορεί να είναι λιγότερο αποτελεσματικό έναντι της τελευταίες μετάλλαξης.

Διαβάστε ακόμη:

UBS: Άλμα ύψους 137% στα έσοδα και νέο πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών

«Φρέσκια» αρχή για Andromeda, Νηρέα, Σελόντα, Περσέα που γίνονται… Avramar

Skroutz: Eξαγοράζει την MYJOBNOW Delivery – Επενδύει στο «last mile»