Πραγματικός Αρμαγεδδών είναι ο φονικός ιός για τις ανθρώπινες ζωές, αλλά και την παγκόσμια οικονομία. Ήδη, διεθνώς, οι νεκροί από τον κορωνοϊό έχουν ξεπεράσει τους 14.000 θανάτους προκαλώντας τραύματα σε κοινωνία και οικονομία και απειλώντας την κοινωνική συνοχή αλλά και ατομικές ελευθερίες σε ορισμένες χώρες.

Τα δε προγράμματα τόνωσης της οικονομίας έχουν ξεπεράσει συνολικά τα 16 τρισ. δολάρια. Για να γίνει, όμως, αντιληπτό, ότι βρισκόμαστε στο αρχικό στάδιο, παγκοσμίως από τα 329.299 κρούσματα έχουν αναρρώσει μόνο το 29% ή 95.655 άνθρωποι. (σ.σ Διαιρούμε θεραπευθέντες δια του αριθμού των κρουσμάτων).

Ο τελευταίος αριθμός αν δεν σταθεροποιηθεί πάνω από το 50%, τότε δεν θα έχει επιτευχθεί νίκη κατά τη φονικής ασθένειας.

Η ταχεία εξάπλωση του φονικού κορωνοϊόυ γίνεται ολοένα χειρότερη σε ΗΠΑ και Ευρώπη: Από τις 26.774 περιπτώσεις στις ΗΠΑ, χθες βράδυ, οι 15 χιλ. αφορούσαν τη Νέα Υόρκη, ενώ οι θάνατοι ξεπερνούσαν τους 340 ανθρώπους. Αυτή η αδυναμία αντιμετώπισης του ιού από τις προηγμένες χώρες, έχει σημάνει συναγερμό στις διεθνείς αγορές αφού είναι ξεκάθαρο πλέον ότι, τα χειρότερα είναι μπρος. Τις επόμενες ημέρες,αρκετοί επενδυτές θα αποφασίσουν εάν οι αγορές είναι επενδύσιμες ή όχι, και οι πιθανότητες για την επενδυσιμότητα είναι ελάχιστες.

ΗΠΑ: Άλλα 4 τρισ. δολάρια – Διαφωνία στη Γερουσία

Tην ώρα που η Αμερικανική Γερουσία συζητούσε την νομοθέτηση άλλου ενός πακέτου ύψους 2 τρισ. δολαρίων, ο Αμερικανός υπουργός Μνούτσιν ανακοίνωσε ότι, προετοιμάζει κι άλλο πακέτο, ύψους 4 τρισ. δολαρίων προκειμένου να δώσει μεγαλύτερες επιταγές στους Αμερικανούς και δάνεια στις μικρές επιχειρήσεις. Τα ποσά, όπως είπε θα φθάσουν τα 3000 δολάρια ανά οικογένεια μέσα στις επόμενες 90-120 ημέρες. Εν τω μεταξύ, στην Γερουσία, όπου επρόκειτο να συζητηθεί το πακέτο των 2 τρις. δολαρίων σημειώθηκε διαφωνία από την επικεφαλής των Δημοκρατικών κ. Νάνσυ Πελόζι η οποία επισήμανε ότι, οι Δημοκρατικοί θα καταθέσουν δικές τους προτάσεις.

Το αμερικανικό έλλειμμα στον προϋπολογισμό, σύμφωνα με τους υπολογισμούς έχει εκραγεί καθώς θα ξεπεράσει το 1,5 τρις. δολάρια, όταν η διακυβέρνηση Ομπάμα έχει δαπανήσει 865 δισ. ευρώ κατά την κρίση του 2008.

Μια αισιόδοξη πρόβλεψη από την JP Morgan – James Bullard:To κλείσιμο της οικονομίας είναι επένδυση για την επιβίωση

Εν τω μεταξύ, η JP Μorgan προχώρησε σε μια αισιόδοξη πρόβλεψη σε ανάλυση της καθώς προβλέπει ότι, τα ιστορικά υψηλά θα ξεπεραστούν νωρίς το 2021! Την περασμένη Παρασκευή, ο Δείκτης Dow Jones έκλεισε στις 19173 μονάδες σημειώνοντας πτώση 4,55% ή 32% από τις αρχές του χρόνου.

Για να επιτευχθεί το ρεκόρ που προβλέπει ο Δείκτης πρέπει να ξεπεράσει τις 29568 μονάδες. Επίσης, μια διαφορετική άποψη εξέφρασε ο κ. James Βullard της St Luis Federal Reserve καθώς όπως είπε το κλείσιμο της οικονομίας είναι επένδυση για την επιβίωση.