search icon

Αγορές

Bank of America: Ό,τι και εάν γίνει στις τουρκικές εκλογές η πτώση για την λίρα είναι… εξασφαλισμένη

Το τουρκικό νόμισμα, αυτήν την στιγμή, βρίσκεται στα επίπεδα των 19 ανά δολάριο - Όμως, για την Bank of America, η δίκαιη τιμή ανέρχεται στα 24 ανά δολάριο

Πτώση της λίρας, ανεξαρτήτου το ποιος θα κερδίσει στις προεδρικές εκλογές της Τουρκίας, οι οποίες είναι προγραμματισμένες για τις 14 Μαΐου, περιμένουν οι αναλυτές της Bank of America.

Εάν η αντιπολίτευση πάρει την εξουσία, οι αγορές θα καταγράψουν μεγάλες διακυμάνσεις έως ότου ανακοινωθεί το νέο πλαίσιο οικονομικής πολιτικής. Εάν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διατηρήσει τα «ηνία», η λίρα θα υποχωρήσει βίαια.

Ακόμη ένα σενάριο, το οποίο θα στείλει το τουρκικό νόμισμα σε χαμηλότερα επίπεδα, συνίσταται στο ενδεχόμενο η κεντρική τράπεζα να αποσύρει τα μέτρα στήριξης της συναλλαγματικής ισοτιμίας.

«Όλα δείχνουν ότι απαιτείται μια νέα ισορροπία στην οικονομία. Πιστεύουμε ότι οι σφιχτές χρηματοδοτικές συνθήκες, η ουσιαστική περικοπή των δαπανών και η υποτίμηση της λίρας κατά 15% έως 25% είναι απαραίτητα βήματα» εξηγούν οι αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας.

Το τουρκικό νόμισμα, αυτήν την στιγμή, βρίσκεται στα επίπεδα των 19 ανά δολάριο. Όμως, για την Bank of America, η δίκαιη τιμή ανέρχεται στα 24 ανά δολάριο.

Διαβάστε ακόμα

Συντάξεις: Ξεκίνησαν οι πληρωμές για το επίδομα προσωπικής διαφοράς – Ποιοι πάνε ταμείο

Τα brands που έγραψαν ιστορία τη δεκαετία του ’70: O Παπαγάλος, ο Ποπάϋ, ο “δοσάς” και “τί κουτί-κουτί”

Γιατί το Riva είναι το παντοτινό glamorous σκάφος στην ιστορία της ναυπηγικής

Exit mobile version