Αγορές

Bitcoin: Προσπάθεια επούλωσης των πληγών – Ξεπέρασε τα 40.000$

  • newsroom


Το ενδεχόμενο επιβολής αυστηρότερου πλαισίου στα κρυπτονομίσματα από τις ΗΠΑ

Η τιμή του Bitcoin έφτασε πάνω από το επίπεδο των 40.000 δολαρίων την Παρασκευή.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα ανέκαμψε έπειτα από μία πολύ ισχυρή δοκιμασία η οποία μάλιστα πρυροδότησε ανησυχίες για ρυθμιστικές παρεμβάσεις στην αγορά.

Το κρυπτονόμισμα αυξήθηκε κατά 1,7% στα 40.841 $ (τις 6 π.μ. ET), σύμφωνα με τα στοιχεία του Coin Metrics. Πραγματοποίησε «άλμα» πάνω από τα 42.000 δολάρια την Πέμπτη, καθώς τα ψηφιακά νομίσματα προσπάθησαν να αντιδράσουν στο μαζικό selloff που έλαβε χώρα στις αρχές της εβδομάδας.

Άλλα κρυπτονομίσματα βρίσκονται σήμερα στο «κόκκινο», με το Ether να υποχωρεί κατά 2,2% στα 2.741 $, το XRP να χάνει 4,6% στα 1,13 $ και το litecoin μειώθηκε 2,4% στα 206 $. Το Dogecoin, ένα κρυπτονόμισμα που ξεκίνησε ως αστείο, υποστηριζόμενο από τον CEO της Tesla, Elon Musk, υποχώρησε 2,6% στα 39 σεντς.

Τα κέρδη του Bitcoin περιορίστηκαν την Παρασκευή αφού το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε μια ημέρα νωρίτερα ότι θα απαιτούσε οποιαδήποτε μεταφορά κρυπτονομισμάτων αξίας 10.000 $ ή παραπάνω θα πρέπει να αναφέρεται στην αρμόδια φορολογική αρχή.

Πρόκειται για την τελευταία ένδειξη μιας επικείμενης ρυθμιστικής παρέμβασης στην αγορά crypto. Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, η κεντρική τράπεζα της Κίνας προειδοποίησε εταιρείες του χρηματοπιστωτικού τομέα για τους κινδύνους των συναλλαγών με κρυπτονομίσματα, προϊδεάζοντας, στην ουσία, για επερχόμενες ρυθμίσεις και περιορισμούς.

Πηγή: CNBC

Διαβάστε ακόμα:

Τράπεζα Πειραιώς: Στις 300 κορυφαίες εταιρείες στην Ευρώπη για τις επιδόσεις της στη διαχείρισης της κλιματικής αλλαγής

Μητσοτάκης σε Τουρκία: Να μειώσει περαιτέρω τις μεταναστευτικές ροές στο Αιγαίο

Τρία πιστοποιητικά κορωνοϊού στην ΕΕ από 1η Ιουλίου