Αγορές

Bitcoin: Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο – Ξεπέρασε τα 51.000 δολάρια

  • newsroom


Οι παράγοντες που έδωσαν ώθηση στην ανοδική πορεία του κρυπτονομίσματος – Πώς διαμορφώνεται η τιμή του Ether

Η τιμή του bitcoin «σκαρφάλωσε» πάνω από τα 51.000 δολάρια την Παρασκευή, φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα Μαΐου.

Οι επενδυτές υποστηρίζουν ότι η ανοδική πορεία του bitcoin συνέπεσε με τη λήξη της περιόδου άσκησης δικαιωμάτων προαίρεσης αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων την Παρασκευή. «Έδειξαν» επίσης την ομιλία του πρόεδρου της Fed Τζερόμ Πάουελ στο Τζάκσον Χολ, υποδηλώνοντας ότι το bitcoin «προλαβαίνει» την αγορά, καθώς τα περισσότερα άλλα περιουσιακά στοιχεία αντέδρασαν αμέσως εκτός από το bitcoin.

Την Παρασκευή, το bitcoin σημείωσε άνοδο, φτάνοντας στα 51.026,24 δολάρια, φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τις 14 Μαΐου, σύμφωνα με την Coin Metrics. Ξεπέρασε τα 50.000 δολάρια πριν από δύο εβδομάδες και έκτοτε η τιμή του αποτέλεσε αντικείμενο διαπραγμάτευσης ελαφρώς λίγο πιο κάτω από το εν λόγω όριο. Ωστόσο, οι αναλυτές υποστήριξαν ότι υπάρχει ακόμα περιθώριο ανοδικής πορείας.

Την ίδια ώρα το Ether αυξήθηκε στα 4.025,75 δολάρια, το υψηλότερο επίπεδο από τις 15 Μαΐου. Η πορεία των τιμών προέκυψε εν μέσω ενός αυξανόμενου ενδιαφέροντος για αποκεντρωμένη χρηματοδότηση ή DeFi, εφαρμογές και μη ανταλλάξιμα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία (NFTs), σύμφωνα με το CNBC.

«Πολλοί επενδυτές που είχαν «ποντάρει» παλαιότερα στο bitcoin έχουν στραφεί τώρα στο ether ως το «next hot thing» και το δεύτερο μεγαλύτερο asset της αγοράς», δήλωσε ο Τζέσε Πράουντμαν, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της robo-consultant Makara.

Διαβάστε ακόμα: