Αγορές

Bitcoin: Το καλύτερο «ποδαρικό» από το 2012, κέρδη 20%

  • newsroom


Το Bitcoin πέρυσι είχε ουσιαστικά διπλασιάσει την αξία του, ενώ αναμένεται το πεδίο να ξεθολώσει στο μέλλον καθώς ακόμα υπάρχει σκεπτικισμός για τα κρυπτονομίσματα

Στο υψηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Νοέμβριο βρίσκεται το Bitcoin σημειώνοντας ράλι έπειτα από μία πτώση εβδομάδων. Το κρυπτονόσμια έχει κάνει την καλύτερη εκκίνηση έτους από το 2012, σημειώνοντας άνοδο περίπου 20% μέσα σε δύο εβδομάδες λόγω της αναζωπύρωσης του ενθουσιασμού για τα κρυπτονομίσματα.

Συγκεκριμένα σήμερα σημειώνει άνοδο κατά 7,13% στα 8.712 δολάρια, ενώ η ανοδική πορεία συμπίπτει με το ντεμπούτο των νέων επιλογών που συνδέονται με το ψηφιακό νόμισμα, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Επιπλέον, Ο δείκτης Bloomberg Galaxy Crypto που παρακολουθεί τα ψηφιακά νομίσματα, σημείωσε άνοδο 5,7%, με τα ανταγωνιστικά νομίσματα, όπως τα Ether, XRP και Litecoin να σημειώνουν επίσης άνοδο, με το Dash να εμφανίζει κέρδη άνω του 60% μέσα σε τρεις ημέρες.

«Η τιμή του επρόκειτο να κινηθεί ανοδικά και η έναρξη διαπραγμάτευσης στην CME πιθανόν πυροδότησε μεγαλύτερη άνοδο», επισήμανε ο Vijay Ayyar, επικεφαλής ανάπτυξης του χρηματιστηρίου κρυπτονομισμάτων Luno με έδρα τη Σιγκαπούρη, αναφερόμενος στο CME Group Inc. που ξεκίνησε τις συναλλαγές options σε συμβόλαια του Bitcoin.  «Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι αυτό μπορεί να αποτελέσει την έναρξη νέας ανοδικής πορείας» προσθεσε.

«Το πρόσφατο ράλι φαίνεται να είναι ένα ξέσπασμα μετά από μια εκτεταμένη πτώση που ξεκίνησε από τον περασμένο Αύγουστο. Τα κέρδη θα παραμείνουν εύθραυστα, εκτός αν το Bitcoin είναι σε θέση να διασπάσει το επίπεδο των 9.500 δολαρίων, «που θα σηματοδοτήσει νέο ιστορικό υψηλό», δήλωσε ο Ayyar.

Το Bitcoin πέρυσι είχε ουσιαστικά διπλασιάσει την αξία του, ενώ αναμένεται το πεδίο να ξεθολώσει στο μέλλον καθώς ακόμα υπάρχει σκεπτικισμός για τα κρυπτονομίσματα τόσο από επενδυτές όσο και από ρυθμιστικούς κανόνες.